.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.08.2019 15:53

Коментари 0 / Видяна 530

Косовските депутати разпуснаха парламента

Още по темата: Хърватия избира своя нов президент Започва тристранна среща Сърбия –Албания- Северна Македония в Нови Сад Румънското правителство падна след вот на недоверие Косовските депутати разпуснаха парламента Евростат: Над 200 000 души от Западните Балканите са се преместили в ЕС през 2018 година Завършен е първият участък от „Турски поток“ Сърбия няма да влиза в НАТО 24 години от клането в Сребреница Дачич: Реагирал съм на думи, които Борисов не е изричал 70 000 в Тирана поискаха оставка на премиера Еди Рама

 

Косовските депутати гласуваха за разпускане на парламента. Решението беше взето с 88 гласа, от присъстващите 91 народни представители в 120 местното Народно събрание.

 

Това отваря път към предсрочни парламентарни избори месец след оставката на премиера РамУш Харадинай. През юли той беше призован за разпит в Специализирания съд за разследване на военни престъпения в Хага.

 

Според косовски медии, той и още няколко политически лидери ще бъдат обвинени в престъпления срещу сърби, роми и албанци, извършени в периода 1998 - 2000 г. Харадинай отрича да е правил нещо нередено.

 

В следващите 10 дни президентът Хашим Тачи трябва да определи дата за предсрочни избори. Вотът трябва да бъде насрочен най-късно след 45 дни.

 

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: