.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.08.2019 15:23

Коментари 0 / Видяна 328

В Благоевградско са продадени два пъти повече дърва за огрев

Още по темата: Колективът на ДТ „Никола Вапцаров” се обяви в подкрепа на настоящия директор Мачева Богата празничнa програма за 1-ви март в Благоевград Базар на мартеници в община Благоевград Изключителна изложба "Дипломация и изкуство" гостува в Благоевград Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се проведе специализирана полицейска акция Гешев в Благоевград - „Тук няма проблем с битовата престъпност на фона на други населени места в страната" Над 15 са задържаните при днешната акция в Благоевград Главният прокурор и главният секретар на МВР са в Благоевград Спектакълът „Вампир” на ДТ „Никола Вапцаров”- Благоевград отново на сцена Рецитал посветен на Левски в Регионалната библиотека в Благоевград

 

Започна запасяването с дърва за огрев в Благоевградска област. Много от хората предпочитат да си закупят дървесина още през летните месеци, когато цените са значително по-ниски. В складовете на Югозападното държавно предприятие се предлагат различни видове дървен материал, като до момента са продадени два пъти повече количества спрямо същия период на миналата година.

 

Идея на Югозападното държавно предприятие е дърва за огрев да се продават през цялата година, за да се избегне кампанийното запасяване. Така хората имат повече време да изсушат дървесината, която е по-калорична суха.

 

До момента поделенията на ЮЗДП са предоставили на жителите на населените места повече от 60 000 куб. метра дървесина. Това е близо два пъти повече от миналата година.

 

Този сезон дървата за огрев са с 1-2 лева по-скъпи, което се дължи на завишените разходи за транспорт. Цената на самата дървесина не е променяна от години и варира между 7 и 9 лв на пространствен куб. метър за иглолистната, до 15-20 лв./ куб. м. за широколистната.

 

 

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: