.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.08.2019 18:03

Коментари 0 / Видяна 570

Президентът връчи пагоните на двама нови генерали

Още по темата: Президентът на Кипър пристига на официално двудневно посещение у нас Радев потвърди пред Путин, че отива в Москва за Деня на победата Президентът проведе консултации за промени в Конституцията с председателя на ВАС Румен Радев: Чакам отговор на въпросите си към Борисов и Гешев Румен Радев и управителят на БНБ обсъдиха влизането в Еврозоната Румен Радев: ТЕЦ "Бобов дол" вреди на хората Йотова: Да се върне прякото европейско финансиране на малките общини Радев: Импийчмънт срещу мен няма да напълни язовирите, а площадите Сътрудничеството между България и Япония трябва да постави акцент върху науката, иновациите и потенциала на младите хора Радев провежда среща за насърчаване на инвестиционното сътрудничество с Япония

 

Двама нови генерали бяха удостоени със звание бригаден генерал и получиха днес пагоните си от президента Румен Радев.

Полковник Станимир Христов от днес е генерал. Той е определен за директор на Дирекция „Операции и подготовка“в Министерството на отбраната. Полк. Стоян Шопов, командир на Втора механизирана бригада, също получи пагоните на бригаден генерал.

 

Генерал Христов е бил командир на различни длъжности и нива на командване и има експертиза от Корпуса на НАТО за бързо реагиране в Турция.

 

Назначаването на генерал Шопов начело на бригадата пък бе определено от президента като "напълно заслужен и логичен етап от неговото професионално развитие и богатия опит, натрупан на тактическо и оперативно ниво, както и с участия в операцията на НАТО в Афганистан".

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 26.02.2020

1 USD =1.80 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.34 BGN

10 CNY =2.57 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.63 BGN