.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.08.2019 17:20

Коментари 0 / Видяна 286

Камерите по пътищата ще са доказателство в съда?

Още по темата: Възможни са проблеми при продажбата на електронни винетки Движението на магистрала „Струма“ в едната лента днес Нови цени на глобите за шофьорите от утре АПИ: Пътната обстановка в Благоевградско Слаба видимост заради мъгла на АМ “Струма” Европарите от “Струма” отиват за друга магистрала – от София до Калотина До 100 м е намалена видимостта по пътищата в Област Благоевград, поради мъгла АПИ: Пътната обстановка в Благоевградско Промени в закона слагат ред в движението на тротинетки и „Пътна помощ“ Внимание, шофьори! Карайте внимателно по АМ „Струма“

Шофьорите в България не спазват ограниченията за скоростта по пътищата, обикновено намаляват преди стационарните камери, тъй като се знаят. По-добър ще бъде ефектът при отсечка "средна скорост", защото контролът ще бъде много по-голям, отколкото с камерата.

 

Промените са налагат, тъй като една от основните причини за тежките ПТП-та е завишената скорост, каза в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

 

Към момента вече има изградени две отсечки за измерване на средна скорост и въпрос на време е да получат лиценз от българския институт по метрология за стандартизиране на измервателните уреди, уточни главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция".

 

По думите му eдната е на третия тунел на АМ "Люлин", а втората е на пътя Пловдив - Карлово.

 

С лицензирането на камерите, всички заснети от тях нарушения ще бъдат безапелационно приемани като доказателство в съда, ако някой реши да обжалва, каза още той и добави, че в момент на разработка са други две отсечки - на пътя Русе-Бяла и в района на село Микре.

 

По данни на Главна дирекция "Национална полиция", изнесени от комисар Росен Рапчев, за първите 7 месеца на тази година на територията на страната са станали общо 3564 катастрофи с 318 загинали и 4505 ранени.

 

Според статистиката това е 185 ПТП-та по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Най-голям е броят на загиналите в големите градове, сред които са София (41), Пловдив (34) и Варна (29), подчерта Рапчев. Като най-вероятна причина е нарушение на водача на МПС-то, следват пешеходецът и пътните условия.

 

Автор: БТА, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: