24 Август 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7647 BGN 1 GBP = 2.1457 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.08.2019 17:20

Коментари 0 / Видяна 134

Камерите по пътищата ще са доказателство в съда?

Още по темата: АПИ с организация на движението заради затварянето на АМ Струма при Дупница Теснолинейката Септември – Добринище няма да се движи днес Продължава да бъде ограничено движението по АМ „Струма” при Дупница Само за 1 седмица: Над 44 500 нарушения на скоростта по пътищата в страната Превозвачите могат да тестват тол системата Нормално натоварен е трафикът по основните пътни направления в Област Благоевград БДЖ внедрява нова резервационна система Нормално интензивен е трафикът по главен път Е-79 и АМ „Струма“ в участъка от областта; интензивен трафик има на ГКПП Кулата Интензивен е трафикът по АМ Струма Продължава акция "Скорост"

Шофьорите в България не спазват ограниченията за скоростта по пътищата, обикновено намаляват преди стационарните камери, тъй като се знаят. По-добър ще бъде ефектът при отсечка "средна скорост", защото контролът ще бъде много по-голям, отколкото с камерата.

 

Промените са налагат, тъй като една от основните причини за тежките ПТП-та е завишената скорост, каза в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

 

Към момента вече има изградени две отсечки за измерване на средна скорост и въпрос на време е да получат лиценз от българския институт по метрология за стандартизиране на измервателните уреди, уточни главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция".

 

По думите му eдната е на третия тунел на АМ "Люлин", а втората е на пътя Пловдив - Карлово.

 

С лицензирането на камерите, всички заснети от тях нарушения ще бъдат безапелационно приемани като доказателство в съда, ако някой реши да обжалва, каза още той и добави, че в момент на разработка са други две отсечки - на пътя Русе-Бяла и в района на село Микре.

 

По данни на Главна дирекция "Национална полиция", изнесени от комисар Росен Рапчев, за първите 7 месеца на тази година на територията на страната са станали общо 3564 катастрофи с 318 загинали и 4505 ранени.

 

Според статистиката това е 185 ПТП-та по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Най-голям е броят на загиналите в големите градове, сред които са София (41), Пловдив (34) и Варна (29), подчерта Рапчев. Като най-вероятна причина е нарушение на водача на МПС-то, следват пешеходецът и пътните условия.

 

Автор: БТА, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.08.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.15 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.66 BGN