.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.08.2019 15:45

Коментари 0 / Видяна 277

Движението по моста при 62-ри км на АМ „Струма“ край Дупница остава ограничено и в следващите дни

Още по темата: Глобиха само 5000 лева фирмата, чието депо за отпадъци се запали под „Струма“ при Дупница Ново незаконно сметище под АМ “Струма” край Дупница – този път за животински отпадъци Георги Терзийски, АПИ: Не се отказваме нито от проекта, нито от европейското финансиране на АМ „Струма” Временно спират строежа на АМ "Струма" Завърши ремонтът на моста при Дупница на АМ „Струма“ Протестиращите в Перник ще блокират магистрала Определен е изпълнителят на 13,2 км от АМ "Струма" през Кресненското дефиле Пускат движението по АМ "Струма" от Долна Диканя до Дяково Откраднаха 400 литра гориво от товарен автомобил на АМ "Струма" Три са отворените ценови оферти за изграждането на участък от АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Пожарът е засегнал сериозно части от съоръжението и двете платна при 62-ри км на автомагистралата

                Движението по моста при 62-ри км на АМ „Струма“ край Дупница остава ограничено и в следващите дни.

 

Днес екип от специалисти на Института по пътища и мостове в Агенция „Пътна инфраструктура“ и на строителя направиха оглед на съоръжението, което беше обхваното от пожара в предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини в близост до автомагистралата на 13 август. Обследвани са стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери.

 

От пожара са засегнати 13 колони, от които 5 сериозно, 2 ригела, 3 греди, отводнители и няколко лагера на моста. Констатацията на експертите е, че части от моста и двете платна са силно засегнати от пожара и с оглед безопастността на движение е задължително спиране на трафика. Преди да започнат спешните аварийно-възстановителни дейности е необходимо да се направи обстойна оценка на състоянието на моста и допълнителни проучвания с цел поетапното възстановяване на движението, е становището на специалистите.

 

                След като има точна количествено-стойностна сметка за необходимите ремонтните работи АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.

 

                Днес, Агенция „Пътна инфраструктура“ внесе сигнал в Районна прокуратура - Дупница срещу собственика на цеха. В него се посочва, че под моста на АМ „Струма“ при 62-ри километър неправомерно са били струпани леснозапалими отпадъци. В сервитута на пътя, включващ според Закона за пътищата проекцията на съоръжението плюс два метра ограничителни ивици от двете му страни, е забранено депонирането на отпадъци.

 

                Преминаването в участъка от АМ „Струма“ между п. в. „Дупница“ и п. в. „Бобошево“ остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

 

                По разпореждане на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски на директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната е разпоредено до 23 август да извършат обход на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: