.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.08.2019 15:42

Коментари 0 / Видяна 233

Борисов при инспекцията на „Хемус“: Хем строим, хем разкриваме красотите

Още по темата: Ананиев: 500 млн. лева повече пари за разходи от догодина Каракачанов поиска по-строги мерки срещу футболното хулиганство Депутатите излязоха предизборна ваканция Парламентът подкрепи Македония за ЕС, но ако забрави за „македонско малцинство” Отложиха с още 3 месеца наредбата за горивата Забраняват на БХК и чужди НПО да спонсорират магистрати Парламентът подкрепи промени във връзка с полагане на общественополезен труд Без съкратено производство за извършителите на тежки престъпления прие парламентът на първо четене Депутат се обяви срещу отглеждането на животни заради кожата им Парламентът: Приемните дни на кметовете не са задължителни

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните дейности по изграждането на автомагистрала „Хемус“ в участъка между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“, съобщиха от правителствената пресслужба.

 

„Колко ни е красива държава ни и колко трудно е строителството. Колко скална маса, колко нещо трябва да се извози. Защото после като стане готово, всички казват – „лесно“, заяви премиерът Бойко Борисов при огледа на извършваните дейности.

 

По време на инспекцията министър-председателят бе с министъра на финансите Владислав Горанов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков

 

Строителният екип ги запозна с етапа, на който е изграждането на 207-метровия мост по трасето.

 

Участъкът между пътните възли „Буховци“ и „Белокопитово“ на АМ „Хемус“ е 16.32 км и трябва да е готов през 2021 г. Първата копка беше направена точно преди година - на 16 август 2018-а.

 

В изходната част на трасето има два обекта с археологически разкопки, по които работят специалистите от Националния археологически институт с музей при БАН.

 

Те проучват фрагменти от 5000 години преди новата ера (ранния халколит и ранножелязната епоха). Според анализа на експертите единият обект се нуждае от по-подробно изследване, което ще продължи около два месеца.

 

„Благодаря на археолозите. Имаме перфектни отношения и добър синхрон“, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Той добави, че поисканото от археолозите удължение на срока с два месеца ще бъде уважено.

 

„Хем строим, хем разкриваме красотите“, каза още премиерът, разглеждайки разкопките на разкрито древно селище. На обекта работят близо 100 души – работници, археолози и геодезисти.

 

Общата дължина на автомагистрала „Хемус“ е около 420 км. В експлоатация са участъците от София до Ябланица и от с. Белокопитово до Варна с дължина близо 170 км.

 

Довършването на „Хемус“ е сред основните приоритети на правителството и се планира тя да е готова от София до Варна през 2023 г.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN