.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.08.2019 12:20

Коментари 0 / Видяна 177

Продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол

Още по темата: Само в две области у нас няма заразени с чума диви свине До края на деня започва умъртвяването на прасетата в Брестак Ново огнище на Африканска чума по свинете във Варненско Умъртвяват 24 500 прасета в Никола Козлево Студът причинява болки и шум в ушите Дата: 04.01.2020 / 21:22 Умъртвяват всички 24 000 прасета в свинекомплекса в Никола Козлево Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала Нови случаи на Африканска чума в Благоевградско Нови огнища на Африканска чума по свинете в Югозапада Първи случай на африканска чума по свинете в област Кюстендил

Продължава блокадата при сливенското село Крушаре на пътя Ямбол-Сливен. Вече 13-ти ден хората протестират срещу мерките за справяне с Африканската чума по свинете.

 

За пореден случай на изхвърлени отпадъци от клане на прасета, този път в един от каналите на язовир Жребчево край село Тополчане, алармират протестиращите от село Крушаре, Сливенско. Животинските останки са намерени преди ден. Недоволните изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов и други представители на изпълнителната власт.

 

Според Валентина Василева от инициативния комитет ситуацията е подобна в цялата страна.

 

"Говорим за заложени екологични бомби и понеже ние подаваме постоянно сигнали, а на други места не се подават, всичко това се отразява като "инциденти". От това, което виждаме, това не са инциденти, а картинката на цялата страна", заяви Василева.

 

Кметът на село Тополчане Петър Илиев обясни, че вече всичко е разчистено, взети са и проби от водата, резултатите още се чакат.

 

"Когато са ги изклали в торби и са ги нахвърляли в канала за по-лесно, вместо да го заровят". Според кмета на Тополчане няма проблем това да се случва по дворовете, тъй като това е превантивна мярка и няма установена зараза там.

 

 

Директорът на местния клон на Напоителни системи Пламен Иванов съобщи, че мястото край село Тополчане, където са открити останките, е обезпаразитено и почистено. Служители обхождат и други напоителни канали, за да се провери дали няма подобни случаи.

 

Резултатите от пробите на водата край Топалчане се очаква да са готови в петък

Автор: "Дарик", E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 24.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.31 BGN

10 CNY =2.54 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.61 BGN