.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.08.2019 11:57

Коментари 0 / Видяна 224

Жителите на Шишманци и съседните села излязоха на протест, не искат повече пожари в депото

Още по темата: 11 души загинаха при пожар в Сибир Кюмбе изпепели къща в Кюстендил Движението през Кресна е възстановено Спасиха сърничка, паднала в благоевградската река Бистрица Движението на Е-79 спряно заради пожар в Кресна Осем души станаха жертва на пожар в дом за възрастни в Чехия Идентифицираха телата след взрива във Варна, издирваният Димитров е загинал Нова версия: Блокът във Варна взривен от газ, а не от боеприпаси Остава неясна самоличността на жертвите след взрива във Варна Взрив в къща във Ветово, евакуираха детска градина

И днес, на мястото продължават на място да дежурят екипи на пожарната.

 

Жители на три села до Пловдив излязоха на протест днес пред завода за отпадъци в Шишманци, пожарът, в който вече трети ден гори.

 

Хората от Стряма, Шишманци и Белозем настояват за затягане на мерките за сигурност и охрана, за да не се стига до възникване на поредната огнена стихия в депото. Вчера кметът на Раковски Павел Гуджеров обяви, че ще търси помощ от премиера Бойко Борисов заради пожара в Шишманци.

 

Гуджеров настоява за осигуряване на противопожарна и денонощна охрана на депото, ревизия на мерките за безопасност и поставяне на стационарна станция за чистотата на въздуха в региона. Писмото до премиера ще бъде придружено от подписка на жителите на близките населени места.

 

И днес, на мястото продължават на място да дежурят екипи на пожарната. От полицията увериха, че служители от РУ в Раковски и сектор „Пътна полиция“ периодично следят за евентуално силно задимяване на  магистрала "Тракия", като са в готовност да подпомагат трафика, ако е нужно. 

 

В днешния ден в завода за преработка на отпадъци ще бъде извършена и съвместна проверка с представители на регионалната екоинспекция.

 

От там вчера поставиха мобилна автоматична станция за измерване качеството на въздуха, чрез която ще бъде възможно 24-часово непрекъснато онлайн следене на показателите на въздуха в населените места около пожара.

 

Засега няма информация анализираните на място данни, да са отчели опасни за жителите на района стойности. Въпреки това, хората не вярват и искат да не се стига повече до възникване на пожари в депото.

 

 

Автор: "Дарик", E79 News; Снимки: "Дарик"
Тагове:

Коментари: