24 Август 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7647 BGN 1 GBP = 2.1457 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.08.2019 11:57

Коментари 0 / Видяна 78

Жителите на Шишманци и съседните села излязоха на протест, не искат повече пожари в депото

Още по темата: Пожар обхвана голяма площ от пловдивския ромски квартал "Столипиново" Пожарите в Амазония са "международна криза" НИМХ: Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в Благоевградска и още дванайсет области на страната Разрешиха на евакуираните от Канарските острови да се приберат Засипват с пръст горящото сметище край Свищов По 200 пожара се гасят всеки ден в България НИМХ: Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в Благоевградска и още девет области на страната Увеличава се площта на горските пожари на Канарските острови Пожарът в сметището на Свищов продължава да тлее Избухна нов пожар в гората над Реброво

И днес, на мястото продължават на място да дежурят екипи на пожарната.

 

Жители на три села до Пловдив излязоха на протест днес пред завода за отпадъци в Шишманци, пожарът, в който вече трети ден гори.

 

Хората от Стряма, Шишманци и Белозем настояват за затягане на мерките за сигурност и охрана, за да не се стига до възникване на поредната огнена стихия в депото. Вчера кметът на Раковски Павел Гуджеров обяви, че ще търси помощ от премиера Бойко Борисов заради пожара в Шишманци.

 

Гуджеров настоява за осигуряване на противопожарна и денонощна охрана на депото, ревизия на мерките за безопасност и поставяне на стационарна станция за чистотата на въздуха в региона. Писмото до премиера ще бъде придружено от подписка на жителите на близките населени места.

 

И днес, на мястото продължават на място да дежурят екипи на пожарната. От полицията увериха, че служители от РУ в Раковски и сектор „Пътна полиция“ периодично следят за евентуално силно задимяване на  магистрала "Тракия", като са в готовност да подпомагат трафика, ако е нужно. 

 

В днешния ден в завода за преработка на отпадъци ще бъде извършена и съвместна проверка с представители на регионалната екоинспекция.

 

От там вчера поставиха мобилна автоматична станция за измерване качеството на въздуха, чрез която ще бъде възможно 24-часово непрекъснато онлайн следене на показателите на въздуха в населените места около пожара.

 

Засега няма информация анализираните на място данни, да са отчели опасни за жителите на района стойности. Въпреки това, хората не вярват и искат да не се стига повече до възникване на пожари в депото.

 

 

Автор: "Дарик", E79 News; Снимки: "Дарик"
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.08.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.15 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.66 BGN