24 Август 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7647 BGN 1 GBP = 2.1457 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.08.2019 11:49

Коментари 0 / Видяна 67

Гръцкият остров Самотраки има остра нужда от храна и продоволствия

Още по темата: Напрежение на остров Самотраки заради извозването на блокираните туристи Ферибот тръгва към блокираните туристи на гръцкия остров Самотраки Гръцкият остров Самотраки има остра нужда от храна и продоволствия Няма пряка опасност за българските туристи, блокирани на остров Самотраки Задържаха туристи в Гърция след тежка катастрофа с лодка Гърция с най-високото ниво за опасност от пожари Български туристи са блокирани в Гърция заради счупен ферибот Гърция ще плаща по 2000 евро за всяко новородено Налагат драконовски мерки срещу пушенето на закрито в Гърция Гърция намалява данъците за собственици на жилища

Все още блокираните на гръцкия остров Самотраки 1500 туристи, в това число и българи, не могат да напуснат острова. Поради нарушените фериботни връзки, островът изпитва остра нужда от почти всякакви продоволствия.

 

Гръцките власти уверяват, че още фериботът „Анакс" започва да превозва камиони с продоволствия от пристанището в Александруполис, предназначени за Самотраки.  Консулът ни в Солун Владимир Писанчев пред каза пред "Дарик", че фериботът „Андрос Джет”, който ще превозва туристи и автомобили, тръгва на обяд от остров Наксос към Самотраки, където се очаква да пристигне до края на деня.

 

По последна информация от гръцките власти фериботът „Андрос Джет“ , който е с капацитет капацитет 600 пасажери и 75 автомобила тръгва днес по обяд около 12 часа от гръцкия остров Наксос към остров Самотраки, обясни консулът ни в Солун Владимир Писанчев.

 

„Ако стигне навреме и условията позволяват, той може да извърши един-два курса. Ако не, утре ще извозва. Мислим, че утре (четвъртък) до края на деня хората ще бъдат превозени”, заяви той.

 

По отношение на продоволствията и консумативите, Писанчев уточни, че няма храна, защото практически липсва транспорт.

„Сега пускат специален ферибот с камиони, които да заредят с припаси острова”. Консулът ни в Солун допълни, че хората на острова чакат и на този етап от вторник има само едно обаждане и те чакат актуална информация.

 

През последната седмица бяха преустановени курсовете на големия ферибот “Азорес Експрес”, което доведе до редица проблеми с транспортирането на намиращите се на острова туристи.

 

Там са блокирани около 1500 туристи предимно от Румъния, България, Сърбия, Франция, Великобритания и Италия.

 

 

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.08.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.15 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.66 BGN