.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.08.2019 09:54

Коментари 0 / Видяна 233

Угасен е пожара в обект за вторичини суровини край Дупница

Още по темата: 11 души загинаха при пожар в Сибир Кюмбе изпепели къща в Кюстендил Движението през Кресна е възстановено Спасиха сърничка, паднала в благоевградската река Бистрица Движението на Е-79 спряно заради пожар в Кресна Осем души станаха жертва на пожар в дом за възрастни в Чехия Идентифицираха телата след взрива във Варна, издирваният Димитров е загинал Нова версия: Блокът във Варна взривен от газ, а не от боеприпаси Остава неясна самоличността на жертвите след взрива във Варна Взрив в къща във Ветово, евакуираха детска градина

Угасено е огнището на пожара в обект за вторични суровини в района на Дупница.

 

Това съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР – Кюстендил Катя Табачка. „Доугасяването продължава, както с вода се обливат балите с пластмасови отпадъци. Те са извадени от мястото, където бяха складирани в близост до автомагистрала „Струма“. В останалата част, където горят сухи треви и храсти в посока Балановския рид се гаси фронт от около 200 – 300 метра.

 

Там има два екипа на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Дупница с 10 пожарникари и два екипа с 10 горски служители“, каза още тя. Катя Табачка подчерта, че няма опасност огънят да застраши живота или имотите на гражданите.

 

Припомняме,че вчера около 18.00 часа на 13 август възникна пожар в района на Дупница. Огънят бе в обект за вторични суровини на изхода на Дупница в посока Благоевград. Четири пожарни екипа се отправиха на място. По-късно екипите станаха осем.

 

Силното задимяване наложи да се затвори движението по магистрала „Струма“, като то бе пренасочено по Е – 79. Заради огъня в района бе обявено частично бедствено положение със заповед на кмета на Община Дупница инж.

 

Методи Чимев. То е със срок до 24.00 часа на 14 август 2019 година. Причината за обявяване на частичното бедствено положение е необходимостта от предприемане на неотложни аварийно-възстановителни дейности.

 

Екипи на районните служби „Пожарна безопасност” и защита на населението” от Дупница, Самоков, Благоевград, техниката на ВиК-Дупница и Община Дупница, фирми с техника и зърнопроизводители с такава, както и десетки доброволци се включиха в гасенето.

 

В действията срещу пожара се включиха и екипи на Областно пътно управление и на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, за да установят какво е състоянието на основите на моста на автомагистрала „Струма“ и дали има компрометирани елементи. Засега няма информация за опасни газове над допустимото, очакват се резултатите.

Автор: Агенция Фокус, E79 News; Снимки: nova.bg
Тагове:

Коментари: