.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.08.2019 09:46

Коментари 0 / Видяна 188

Гърция поиска помощ от Европа за гасенето на пожара на остров Евбея

Още по темата: 11 души загинаха при пожар в Сибир Кюмбе изпепели къща в Кюстендил Движението през Кресна е възстановено Спасиха сърничка, паднала в благоевградската река Бистрица Движението на Е-79 спряно заради пожар в Кресна Осем души станаха жертва на пожар в дом за възрастни в Чехия Идентифицираха телата след взрива във Варна, издирваният Димитров е загинал Нова версия: Блокът във Варна взривен от газ, а не от боеприпаси Остава неясна самоличността на жертвите след взрива във Варна Взрив в къща във Ветово, евакуираха детска градина

Гърция отправи молба до Европейската служба за гражданска защита за оказване на помощ при гасенето на пожара на остров Евбея.

 

Оттам са реагирали веднага и към Гърция са излетели самолети от Хърватия и Италия, заявиха от Генералната дирекция по гражданска защита в ЕС.

 

Пожарът на острова избухна тази нощ, а на сутринта цяла Атина беше обгърната от смог. Силният пожар на остров Евбея избухна малко след 3:00 часа в района на село Агрилица.

 

В момента на място работят 227 пожарникари със 75 противопожарни автомобили, армейски подразделения, голяма група доброволци, 6 самолета и 6 хеликоптера.

Силата на вятъра е 8 бала.

 

Огънят се е обхванал гъста борова гора, съобщават от службата за гражданска защита. Евакуирани са жителите на четири села: Кондодеспоти, Макримали, Ставрос и Платана, както и манастирът „Панагия Макрималис“.

 

Общинските власти и военните използват строителна техника за изграждане на защитна зона пред град Псхана.

 

Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис прекрати отпуска си и се върна в Атина. Очаква се вечерта да посети координационния център на противопожарната служба.

Автор: БГНЕС, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: