24 Август 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7647 BGN 1 GBP = 2.1457 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.08.2019 09:46

Коментари 0 / Видяна 86

Гърция поиска помощ от Европа за гасенето на пожара на остров Евбея

Още по темата: Пожар обхвана голяма площ от пловдивския ромски квартал "Столипиново" Пожарите в Амазония са "международна криза" НИМХ: Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в Благоевградска и още дванайсет области на страната Разрешиха на евакуираните от Канарските острови да се приберат Засипват с пръст горящото сметище край Свищов По 200 пожара се гасят всеки ден в България НИМХ: Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в Благоевградска и още девет области на страната Увеличава се площта на горските пожари на Канарските острови Пожарът в сметището на Свищов продължава да тлее Избухна нов пожар в гората над Реброво

Гърция отправи молба до Европейската служба за гражданска защита за оказване на помощ при гасенето на пожара на остров Евбея.

 

Оттам са реагирали веднага и към Гърция са излетели самолети от Хърватия и Италия, заявиха от Генералната дирекция по гражданска защита в ЕС.

 

Пожарът на острова избухна тази нощ, а на сутринта цяла Атина беше обгърната от смог. Силният пожар на остров Евбея избухна малко след 3:00 часа в района на село Агрилица.

 

В момента на място работят 227 пожарникари със 75 противопожарни автомобили, армейски подразделения, голяма група доброволци, 6 самолета и 6 хеликоптера.

Силата на вятъра е 8 бала.

 

Огънят се е обхванал гъста борова гора, съобщават от службата за гражданска защита. Евакуирани са жителите на четири села: Кондодеспоти, Макримали, Ставрос и Платана, както и манастирът „Панагия Макрималис“.

 

Общинските власти и военните използват строителна техника за изграждане на защитна зона пред град Псхана.

 

Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис прекрати отпуска си и се върна в Атина. Очаква се вечерта да посети координационния център на противопожарната служба.

Автор: БГНЕС, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.08.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.15 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.66 BGN