.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.08.2019 16:53

Коментари 0 / Видяна 212

Още жертви в Мианмар след проливните дъждове

Още по темата: Увеличават се жертвите на наводненията в Испания Още жертви на наводненията в Испания Наводнения в руския Далечен изток Няма пострадали българи при наводненията в Япония Силни наводнения потопиха района на Мадрид Загинали и изчезнали след свлачища в Китай Мощна буря удари Истанбул, “Капалъ чарши” е под вода Още жертви в Мианмар след проливните дъждове Близо 100 загинали при наводнения в Индия Евакуираха британски град заради опасения от скъсване на язовирна стена

Броят на жертвите на свлачище в Южна Мианмар достигна 61, а спасителните операции продължават, съобщи днес местната противопожарна служба, цитирана от ДПА.

 

Село Фю Гон, разположено в подножието на планина в околностите на град Понг, щата Мон, било връхлетяно от природното бедствие сутринта на 9 август, след като предишната нощ в района се излели проливни дъждове.

 

 

Повече от 20 къщи били затрупани от калния поток. Най-малко 35 ранени са приети в близки болници.

 

Армията и местни доброволци помагат в издирването на противопожарната служба на Мианмар.

 

 

Доброволци съобщиха, че са локализирали няколко затрупани жертви, които се смятат за мъртви, но е трудно да бъдат извадени.

 

Шест други места в околностите на Понг бяха връхлетени от свлачища от 9 август, а местните жители остават в повишена готовност за бъдещи бедствия.

Автор: БТА, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN