.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.08.2019 12:12

Коментари 0 / Видяна 330

100 лв. глоба за кмет, бранил прасета от ножа

Още по темата: Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград посреща зрители в парка Само в две области у нас няма заразени с чума диви свине До края на деня започва умъртвяването на прасетата в Брестак Ново огнище на Африканска чума по свинете във Варненско Умъртвяват 24 500 прасета в Никола Козлево Студът причинява болки и шум в ушите Дата: 04.01.2020 / 21:22 Умъртвяват всички 24 000 прасета в свинекомплекса в Никола Козлево Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала Нови случаи на Африканска чума в Благоевградско Нови огнища на Африканска чума по свинете в Югозапада

Глоба между 100 и 300 лв. ще бъде наложена на всеки кмет, който не съдейства за умъртвяването на домашни прасета в населените места, които ръководят.

 

Това заяви зам.-министърът на земеделието Янко Иванов пред bTV, като уточни, че глобите най-вероятно ще са за кметове от Южна България.

 

 „Кметовете, които не изпълниха нашите предписания, до края на работния ден искам на всеки един от тях да видя акт за административно нарушение. Глобата е от 100 до 300 лв. при второ нарушение се удвоява и така всеки път, докато стигнем до прокуратурата“, коментира Иванов.

 

Той напомни, че съгласно Закона за ветеринаромедицинската дейност кметовете имат задължение да съдействат на органите на държавата.

 

Автор: bTV, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: