19 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.08.2019 12:18

Коментари 0 / Видяна 290

Нова водопроводна мрежа може да реши проблема на благоевградските села

Още по темата: Заради ремонт - Улици в с.Бачево остават без вода Няколко села остават без вода - ето кои са те При 100 % протоколи в ЦИК – 49.98% за Фандъкова, Манолова – 45.13% Започва реконструкция на ВиК мрежата по улица „Стара планина“ в Благоевград Улици в Разлог остават без вода заради ремонт Квартали на Благоевград остават без вода, вижте кога Спират водата заради ремонт в няколко села в община Струмяни Част от квартал Еленово ще бъде без вода утре Кампания „Безлихвено плащане“ на ВиК - Благоевград ВиК уведомява за спиране на водоподаването на ул. „Велико Търново” в Благоевград

В 8 села от община Благоевград през лятото има недостиг на питейна вода. Жителите на населените места по поречието на Струма през годините са поддавали десетки жалби във ВиК - Благоевград. Всеки сигнал е проверен от специалисти от водното дружество в областния град.

 

През лятото чешмите на хората,който живеят в благоевградските села Българчево, Зелен дол, Бучино, Селище, Логодаж и Покровник често пресъхват, и то за часове.

 

Инж. Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Благоевград: "Тенденцията от последните няколко години е да се наблюдава трайно засушаване и допълнително като проблем, който е констатиран от страна на нашите служители е, че водата за питейни нужди се използва и за поливане на градини."

 

В тези села не е възможно да се въведе режим на водата, тъй като количествата , които генерират водоизточниците са недостатъчни. От Водното дружество обясниха ,че за да се реши проблемът трябва да се изгради 20 километра водопреносна мрежа, но средствата ,с които разполагат стигат само за три километра. За това се търси помощ и от община Благоевград.

 

Заради липсата на единна ВиК асоциация в Югозападна България , водното дружество в Благоевград не може да кандидатства за европейско финансиране на проектите си.

 

 

Автор: БНТ, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 18.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.63 BGN