20 Септмври 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7738 BGN 1 GBP = 2.2022 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.08.2019 12:18

Коментари 0 / Видяна 182

Нова водопроводна мрежа може да реши проблема на благоевградските села

Още по темата: ВИК Благоевград уведомява за спиране на водата в Разлог заради планов ремонт Авариен ремонт на водопровод в няколко села на община Струмяни Спират водата в няколко села на община Струмяни заради планов ремонт ВиК – Благоевград с планови ремонти на водопроводи Село Изгрев остава без вода,вижте кога Нова водопроводна мрежа може да реши проблема на благоевградските села Ограничава се движението по пътя за Гърция при с. Места заради ВиК авария Управителят на „ ВиК ” ЕООД : „Цената на водата в Разлог няма да се променя” От утре! Профилактика на водата в Благоевград Няколко улици в Банско остават без вода заради ремонт

В 8 села от община Благоевград през лятото има недостиг на питейна вода. Жителите на населените места по поречието на Струма през годините са поддавали десетки жалби във ВиК - Благоевград. Всеки сигнал е проверен от специалисти от водното дружество в областния град.

 

През лятото чешмите на хората,който живеят в благоевградските села Българчево, Зелен дол, Бучино, Селище, Логодаж и Покровник често пресъхват, и то за часове.

 

Инж. Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Благоевград: "Тенденцията от последните няколко години е да се наблюдава трайно засушаване и допълнително като проблем, който е констатиран от страна на нашите служители е, че водата за питейни нужди се използва и за поливане на градини."

 

В тези села не е възможно да се въведе режим на водата, тъй като количествата , които генерират водоизточниците са недостатъчни. От Водното дружество обясниха ,че за да се реши проблемът трябва да се изгради 20 километра водопреносна мрежа, но средствата ,с които разполагат стигат само за три километра. За това се търси помощ и от община Благоевград.

 

Заради липсата на единна ВиК асоциация в Югозападна България , водното дружество в Благоевград не може да кандидатства за европейско финансиране на проектите си.

 

 

Автор: БНТ, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 18.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.50 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN