.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.08.2019 12:18

Коментари 0 / Видяна 360

Нова водопроводна мрежа може да реши проблема на благоевградските села

Още по темата: Няколко улици в Благоевград ще са без вода утре, заради планов ремонт на ВиК От ВиК – Благоевград предупреждават за „мними инкасатори“ „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград с грижа към своите абонати “Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград с кампания „Актуално е да си зелен, не само за ден! Спаси дърво! Заяви своята електронна фактура днес“ Кампания „Безлихвено плащане“ по случай наближаващите Коледни и Новогодишни празници 11 милиарда лева струва ВиК инфраструктурата в България Заради ремонт - Улици в с.Бачево остават без вода Няколко села остават без вода - ето кои са те При 100 % протоколи в ЦИК – 49.98% за Фандъкова, Манолова – 45.13% Започва реконструкция на ВиК мрежата по улица „Стара планина“ в Благоевград

В 8 села от община Благоевград през лятото има недостиг на питейна вода. Жителите на населените места по поречието на Струма през годините са поддавали десетки жалби във ВиК - Благоевград. Всеки сигнал е проверен от специалисти от водното дружество в областния град.

 

През лятото чешмите на хората,който живеят в благоевградските села Българчево, Зелен дол, Бучино, Селище, Логодаж и Покровник често пресъхват, и то за часове.

 

Инж. Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Благоевград: "Тенденцията от последните няколко години е да се наблюдава трайно засушаване и допълнително като проблем, който е констатиран от страна на нашите служители е, че водата за питейни нужди се използва и за поливане на градини."

 

В тези села не е възможно да се въведе режим на водата, тъй като количествата , които генерират водоизточниците са недостатъчни. От Водното дружество обясниха ,че за да се реши проблемът трябва да се изгради 20 километра водопреносна мрежа, но средствата ,с които разполагат стигат само за три километра. За това се търси помощ и от община Благоевград.

 

Заради липсата на единна ВиК асоциация в Югозападна България , водното дружество в Благоевград не може да кандидатства за европейско финансиране на проектите си.

 

 

Автор: БНТ, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: