.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.08.2019 10:30

Коментари 0 / Видяна 281

Български туристи са блокирани в Гърция заради счупен ферибот

Още по темата: Започва строителството на ГКПП Рудозем - Ксанти Гърция избра жена за президент Гърция връща емигранти със заплата от 3000 евро 5 по Рихтер удари Гърция Нови тол такси между Серес и Солун от днес Гърция с ново Министерство за миграция и убежище Гърция дава на международен търг 10 пристанища Безработицата в еврозоната запазва предкризисното си ниво И Гърция влиза в битката за “Фолксваген” 3% спад на туристите у нас през септември спрямо миналата година

Стотици туристи, сред които и българи, са блокирани на пристанището в Александруполис и на остров Самотраки заради повреда в единствения ферибот, който свързва острова с пристанищния град, съобщи БНР.

 

„Свържете се с пристанищните власти, ако имате резервация за почивка на острова“, съветват от фериботната компания.

 

Пътническата компания съобщи, че от утре може да осигури само трансфер на туристите, но не и на автомобилите.

 

Голяма част от колите успяха да се транспортират тази вечер до Александруполис и до Самотраки, но фирмата няма решение за следващите дни.

 

Кметът на остров Самотраки Танасис Вицас съобщи, че е в постоянна връзка с министерството на търговския флот и се очаква да бъде изпратен друг ферибот, но без да посочва конкретно ден и час.

 

Туристическите агенции информират всички пътници с резервации от и към остров Самотраки да се свържат с пристанищните власти.

 

Автор: БНР, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 24.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.31 BGN

10 CNY =2.54 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.61 BGN