.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.08.2019 09:08

Коментари 0 / Видяна 210

Завърши пилигримският поход

Още по темата: Красиви имена празнуват днес Днес почитаме Св. Григорий Богослов Днес празнуват жените с красиви имена Църквата почита св. Климент Анкирски, предсказал смъртта си Почитаме апостол Тимотей – честито на имениците Красиви имена празнуват днес Днес да почерпят хората, чието име значи "благодушен" Ето кой почитаме днес Атанасовден е, зимата си съблича кожуха Антоновден е!

Завърши поклонническият път "Рилският чудотворец", съобщава на интернет страницата си Светият Синод.

 

Инициативата се провежда за десета поредна година, съвместно от Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и Столична община, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

 

Шестдневния поклоннически път е приключил пред гроба на Св. Йоан Рилски на празника Преображение Господне. Маршрутът си поклонниците са поели на 1 август от старинния храм "Св. София" в столицата. Той е преминал през планините Витоша и Рила.

 

В съобщението по повод края на похода се посочва, че тази година той съвпадна с навършването на 550 години от възвръщането на мощите на св. Йоан Рилски от Велико Търново в Рилския манастир.

 

Тази година в него са участвали 200 поклоници от столицата, страната и чужбина. За първа година край Белчин са се включили и 30 младежи от Духовно-просветния център "Св. Архангел Михаил" към Варненска и Великопреславска епархия.

 

На Преображение Господне поклонниците са взели молитвено участие в тържествена света литургия и са получили причастие.

 

Участниците в похода са се поклонили на гроба на св. Йоан Рилски, където е бил отслужен акатист към покровителя на България, съобщават от Св. Синод.

 

Автор: БТА, E79 News
Тагове:

Коментари: