25 Август 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7647 BGN 1 GBP = 2.1457 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.08.2019 14:58

Коментари 0 / Видяна 129

Музеят в Благоевград с безплатен вход за посетители днес

Още по темата: АУБ започва новата академична година В Благоевградско са продадени два пъти повече дърва за огрев Езиковата гимназия в Благоевград в топ 25 на най-добрите училища в страната Блъснаха мъж на пешеходна пътека в Благоевград Наводнени етажи в Благоевград от снощния дъжд Радослав Тасков – Председател на Общински Съвет – Благоевград с поздравителен адрес по повод "Успение Богородично" Поздравителен адрес от Евродепутатът Андрей Новаков по повод днешния празник „Успение Богородично“ Управителят на ВиК Благоевград инж.Росица Димитрова с поздравителен адрес по повод Голяма Богородица Поздрав от шефа на земеделието и горите в Благоевград Кирил Укев по повод "Успение Богородично" Управителят на „Биострой“ Васил Бачев с поздравителен адрес по повод Голяма Богородица

Регионален исторически музей – Благоевград отбелязва годишнината от избухването на Илинденско-Преображенското въстание със свободен вход за гражданите и гостите на града, които ще решат да ни посетят.

 

Това каза  д-р Кирил Алексиев, временно изпълняващ длъжността директор на Регионален исторически музей – Благоевград по повод 116-ата годишнина от избухването на бойните действия.

 

По думите му в културната институция посетителите ще имат възможността да видят много хубава експозиция, която представя революционните борби в Македония и Одринско.

 

„Тук ще отворя една скоба, за да каже, че самата тя има нужда от обновяване, точно поради тази причина една от следващите задачи, които сме си поставили е това да се случи. Процесът по обновяване на експозицията ще е труден и скъп, но е важно да се случи това. Бих призовал нашите слушатели и читатели да имат търпение.

 

Ние имаме желание и започваме работа в тази посока. За пример ще ви кажа, че в нашата експозиция имаме отразени неща до 1908 година.

 

След това революционното движение не е отразена, което се е случило поради обективни причини, тъй като тя е правена в периода около 1989 година, когато годините след 1908 са се водили „тъмни“ и не са били изучавани“, каза още д-р Алексиев.

 

Той добави, че има какво да се покаже, има в каква посока да се работи занапред. „Самите ние бяхме и част и от тържественото отбелязване на годишнината пред паметника на Гоце Делчев.

 

Искам да кажа за аудиторията, че годишнината от избухването на Илинденско-Преображенското въстание е една от най-важните за нас, защото тогава е отправен зовът за свобода към цяла Европа, към България“, подчерта д-р Алексиев.

 

Автор: Агенция Фокус, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.08.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.15 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.66 BGN