.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.08.2019 14:58

Коментари 0 / Видяна 434

Музеят в Благоевград с безплатен вход за посетители днес

Още по темата: Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград Паметник на бездомното куче „цъфна“ в Благоевград

Регионален исторически музей – Благоевград отбелязва годишнината от избухването на Илинденско-Преображенското въстание със свободен вход за гражданите и гостите на града, които ще решат да ни посетят.

 

Това каза  д-р Кирил Алексиев, временно изпълняващ длъжността директор на Регионален исторически музей – Благоевград по повод 116-ата годишнина от избухването на бойните действия.

 

По думите му в културната институция посетителите ще имат възможността да видят много хубава експозиция, която представя революционните борби в Македония и Одринско.

 

„Тук ще отворя една скоба, за да каже, че самата тя има нужда от обновяване, точно поради тази причина една от следващите задачи, които сме си поставили е това да се случи. Процесът по обновяване на експозицията ще е труден и скъп, но е важно да се случи това. Бих призовал нашите слушатели и читатели да имат търпение.

 

Ние имаме желание и започваме работа в тази посока. За пример ще ви кажа, че в нашата експозиция имаме отразени неща до 1908 година.

 

След това революционното движение не е отразена, което се е случило поради обективни причини, тъй като тя е правена в периода около 1989 година, когато годините след 1908 са се водили „тъмни“ и не са били изучавани“, каза още д-р Алексиев.

 

Той добави, че има какво да се покаже, има в каква посока да се работи занапред. „Самите ние бяхме и част и от тържественото отбелязване на годишнината пред паметника на Гоце Делчев.

 

Искам да кажа за аудиторията, че годишнината от избухването на Илинденско-Преображенското въстание е една от най-важните за нас, защото тогава е отправен зовът за свобода към цяла Европа, към България“, подчерта д-р Алексиев.

 

Автор: Агенция Фокус, E79 News
Тагове:

Коментари: