.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.08.2019 11:16

Коментари 0 / Видяна 224

Създават европейски условия за арестантите в Благоевград

Още по темата: Пожар горя в къща в Благоевград 8 800 лв. наем за кафето на операта. Търгът влиза в съда Комедията ТАРТЮФ ще бъде първата премиера за 2020 в Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград НАП запечатва СПА Хотел „Монте Кристо“ – Благоевград Л. Причкапов пророкува: Благоевград много скоро може да повтори водната криза в Перник и дори ще е по-страшно Незаконна сеч в горски терени край Благоевград В какъв ред ще преминат кукерските групи на XII Фестивал на сурвакарските групи в Благоевград Момченце е първото бебе за 2020г. в Благоевград Екипи на полицията ще бъдат разположени на места, където ще има празнични събития за Нова година в област Благоевград Важен ден в политическия живот на Благоевград- гледайте на живо в Е 79 нюз

Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/ е готова с идейния проект за нов арест и Пробационна служба и в началото на седмицата задейства процедурата по получаване на разрешителни за мащабния ремонт на ІІІ и ІV етаж в сградата на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор на ул. „Свобода“ 1 в Благоевград , където ще бъдат настанени арестантите и пробационните служители.

 

Според одобрения вече план на ІІІ етаж ще бъдат обособени 2 канцеларии, стая на домакина, вещеви склад, 2 помещения за архив на Пробационната служба и технически кабинет. Истинската дейност по време на строително-монтажните дейности обаче ще кипи на последния етаж в сградата, където ще бъдат настанявани арестантите.

 

Върху площ от 900 кв.м за там са предвидени служебен кабинет, миялно, разливно и техническо помещение, приемна, стая за дежурните, помещение за отдих на задържаните, кухня, кабинет на командира на отделението, оръжейна, стая за началника на сектор арести, лекарски кабинет, канцелария за свиждане, стая, в която арестантите ще могат да се срещат и говорят с адвокатите си, пропусквателна, кабинети за счетоводството, за началника на Областна служба „Изпълнение на наказанията“ и за нспектор “Пробация”, склад и санитарни помещения, перално/сушилно помещение, спални помещения за задържаните лица, каре за разходки, постова кабина и др.

 

 

Успоредно с това ще бъдат изградени санитарни възли в спалните помещения със съответните довършителни дейности във всички помещения, ще бъдат подменени електрическите и ВиК инсталациите, както и дограмата, настилките и облицовките, ще бъде изградена и специална електроинсталация, а двата етажа ще бъдат санирани.

 

Според обявата, пусната на 6 юни от ГДИН на сайта на Агенцията за обществените поръчки, за целия ремонт ще бъдат похарчени 1 324 167 лв. без ДДС, или около 1,6 млн. лв.

 

Изискванията към кандидатите за апетитната обществена поръчка са те да са изпълнили през последните 5 г. поне 1 строителен обект, идентичен или сходен с предстоящия ремонт, да имат поне 5-има служители и собствени строителни машини, включително и товарен автомобил.

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари: