18 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
31.07.2019 14:49

Коментари 0 / Видяна 227

Пламен Георгиев: Това бе целенасочена атака срещу мен

Още по темата: Великобритания засега остава без свой еврокомисар Депутатите приеха на първо четене държавния бюджет Парламентът освободи от длъжност депутата Атанас Стоянов Парламентът прие на първо четене бюджета на НЗОК за 2020 г. Караянчева отново на работа, откри извънредното заседание на парламента Депутатите обсъждат парите за пенсии и здраве Фандъкова и новите общинари полагата клетва ЕП ще изслуша новопредложените еврокомисари на 14 ноември Възрастните хора - ценен актив на пазара на труда Средната пенсия ще достигне 412 лв. за 2020 г

Бившият вече председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев обясни пред журналисти в парламента защо се оттегля от поста.

 

"За себе си съм убеден, че това беше целенасочена атака, но, освен това имам и семейство и държа на безупречната репутация, не мога да позволя да се хиперболизира едно нищо", подчерта той и поясни, че атаката идва от олигарси, които са били засегнати от неговата професионална дейност.

 

На въпрос дали има доказателства за твърденията си отговори, че има доказателства е естествено да ги предостави. "Но очевидно е, че една новина, която, според мен, не е новина, която не би трябвало да буди такова внимание, беше държана седмици наред и бях атакуван съвсем несправедливо", добави Георгиев.

 

По неговите думи всичко, което е правил е законно. "Не съм купувал евтино - видя се по цените - 1000 евро на квадрат, не съм купувал от свързани лица , а от частно, не съм променял данъчни оценки", уточнява той.

 

Георгиев добави, че решението за оставката му е било обмислено в месеците, през които е вървяла проверката. Той заяви, че никога не е бил проверяван от антикорупционната комисия, която до днес оглавяваше.

 

"В крайна сметка името ми е изчистено", каза той. Освен това уточни, че преди да депозира оставката си, не се е срещал днес с премиера. Той възнамерявал да се върне към работата си като прокурор.

 

Георгиев заяви, че е получил и заплаха за живота си и в момента е с охрана.

Автор: БТА, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 18.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.63 BGN