.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
31.07.2019 14:49

Коментари 0 / Видяна 423

Пламен Георгиев: Това бе целенасочена атака срещу мен

Още по темата: Горанов няма да се върне в парламента Петимата нови министри се заклеха НС прие промените в кабинета Законът за хазарта влиза за окончателно разглеждане в НС „Масово хвърляне на каскети“ днес пред Съдебната палата На първо четене: Край с фигурата на вечния длъжник Около 400 000 души са били на протестите Двама служители на Министерския съвет са с COVID-19 Депутатите решиха: Вотът на недоверие ще се гледа утре в 11:30 ГЕРБ предупреди БСП: Протестиращите и вас не харесват

Бившият вече председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев обясни пред журналисти в парламента защо се оттегля от поста.

 

"За себе си съм убеден, че това беше целенасочена атака, но, освен това имам и семейство и държа на безупречната репутация, не мога да позволя да се хиперболизира едно нищо", подчерта той и поясни, че атаката идва от олигарси, които са били засегнати от неговата професионална дейност.

 

На въпрос дали има доказателства за твърденията си отговори, че има доказателства е естествено да ги предостави. "Но очевидно е, че една новина, която, според мен, не е новина, която не би трябвало да буди такова внимание, беше държана седмици наред и бях атакуван съвсем несправедливо", добави Георгиев.

 

По неговите думи всичко, което е правил е законно. "Не съм купувал евтино - видя се по цените - 1000 евро на квадрат, не съм купувал от свързани лица , а от частно, не съм променял данъчни оценки", уточнява той.

 

Георгиев добави, че решението за оставката му е било обмислено в месеците, през които е вървяла проверката. Той заяви, че никога не е бил проверяван от антикорупционната комисия, която до днес оглавяваше.

 

"В крайна сметка името ми е изчистено", каза той. Освен това уточни, че преди да депозира оставката си, не се е срещал днес с премиера. Той възнамерявал да се върне към работата си като прокурор.

 

Георгиев заяви, че е получил и заплаха за живота си и в момента е с охрана.

Автор: БТА, E79 News
Тагове:

Коментари: