.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.07.2019 10:06

Коментари 0 / Видяна 208

ЮЗУ с допълнителен прием за студенти

Още по темата: Забавен шоу спектакъл дава старт на Националния студентски фестивал на изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Ултрамаратонецът Тодор Димитров се срещна със студенти и преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Българинът пробягал 5000 км за 51 дни Тодор Димитров се среща със студенти и преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ Студент от Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“ с две награди от национален музикален конкурс Факултетът по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“ обявява прием в нова специалност С обновена концертна зала Факултетът по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“ посреща новите студенти Тържествено бе открита новата академична 2019/2020 г. в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Ректорът на ЮЗУ: Знанието е ключов фактор за социално-икономическото развитие Председателят на ОБС - Благоевград Радослав Тасков присъства на откриването на новата учебна година в ЮЗУ "Неофит Рилски" Югозападният университет в Благоевград посреща тържествено новите си студенти

Югозападният университет обявява допълнителен прием за незаетите към този момент планови места в специалности от различни професионални направления.

 

Той се извършва в съответствие със Закона за висшето образование на Република България и Наредбата за държавните изисквания за прием на студенти във висшите училища на Република България. За незаетите до момента места се кандидатства:

 

Чрез конкурсен изпит, организиран и оценяван от университетски изпитни комисии.

 

С резултати от държавни зрелостни изпити, валидни за съответната специалност и професионални направления.

 

С оценки от конкурсни изпити, положени през 2019 г. в други акредитирани висши училища на Република България (удостоверени със служебна бележка).

 

С резултати от олимпиади, международни, национални и регионални състезания, посочени в Кандидатстудентския справочник за 2019 г.

 

Изпитите по дисциплини, положени от кандидати за участие в първото и второто класиране, остават валидни за допълнителния прием.

 

Необходими документи за кандидатстване:

 

Комплект документи за кандидатстване (по образец, купуват се от книжарницата на университета).

 

Оригинал и копие на дипломата за завършено средно образование. Оригиналът на дипломата се връща на кандидата след сравняване с копието и заверка от длъжностното лице, което приема кандидатстудентските документи.

 

В състезателния картон кандидат-студентът самостоятелно попълва специалността, по която желае да се обучава.

 

Внася се кандидатстудентска такса в размер на 30.00 лв. От тази такса, след представяне на съответния документ, се освобождават лица:

 

с трайни увреждания и намалена работоспособност 70 и над 70 на сто

военноинвалиди, военнопострадали

 

отглеждани до пълнолетието си в домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа (до 26-годишна възраст)

кръгли сираци до навършване на 26 години

майки с три и повече деца

 

близнаци, кандидатстващи едновременно в Университета, които са до 26-годишна възраст

 

Комисията по прием на кандидатстудентските документи работи всеки делничен ден с работно време от 08:00 ч. до 12:00 ч. и от 13:00 ч. до 17.00 ч.

 

Документите се подават в Учебен корпус №1 на университета (зала 1102А) от 24 юли 2019

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.09.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.64 BGN