.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.07.2019 10:06

Коментари 0 / Видяна 270

ЮЗУ с допълнителен прием за студенти

Още по темата: Връчват дипломите на абсолвентите от Факултета по изкуствата Доц. д-р Анна Покровнишка и доц. д-р Диана Захариева представиха изложби в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Академичният съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ избра новите заместник-ректори 1396 лева бяха събрани на благотворителния базар „Направи добро“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благотворителен базар под наслов „Направи добро“ ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ ЮЗУ „Неофит Рилски“ присъди почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на проф. Карл Казер Университетите в Благоевград помагат на пострадалите в Албания Церемония по присъждане на почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на ЮЗУ „Неофит Рилски“ на проф. Карл Казер Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбелязаха Международния ден на хората с увреждания Отличиха PR студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ на национален конкурс

Югозападният университет обявява допълнителен прием за незаетите към този момент планови места в специалности от различни професионални направления.

 

Той се извършва в съответствие със Закона за висшето образование на Република България и Наредбата за държавните изисквания за прием на студенти във висшите училища на Република България. За незаетите до момента места се кандидатства:

 

Чрез конкурсен изпит, организиран и оценяван от университетски изпитни комисии.

 

С резултати от държавни зрелостни изпити, валидни за съответната специалност и професионални направления.

 

С оценки от конкурсни изпити, положени през 2019 г. в други акредитирани висши училища на Република България (удостоверени със служебна бележка).

 

С резултати от олимпиади, международни, национални и регионални състезания, посочени в Кандидатстудентския справочник за 2019 г.

 

Изпитите по дисциплини, положени от кандидати за участие в първото и второто класиране, остават валидни за допълнителния прием.

 

Необходими документи за кандидатстване:

 

Комплект документи за кандидатстване (по образец, купуват се от книжарницата на университета).

 

Оригинал и копие на дипломата за завършено средно образование. Оригиналът на дипломата се връща на кандидата след сравняване с копието и заверка от длъжностното лице, което приема кандидатстудентските документи.

 

В състезателния картон кандидат-студентът самостоятелно попълва специалността, по която желае да се обучава.

 

Внася се кандидатстудентска такса в размер на 30.00 лв. От тази такса, след представяне на съответния документ, се освобождават лица:

 

с трайни увреждания и намалена работоспособност 70 и над 70 на сто

военноинвалиди, военнопострадали

 

отглеждани до пълнолетието си в домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа (до 26-годишна възраст)

кръгли сираци до навършване на 26 години

майки с три и повече деца

 

близнаци, кандидатстващи едновременно в Университета, които са до 26-годишна възраст

 

Комисията по прием на кандидатстудентските документи работи всеки делничен ден с работно време от 08:00 ч. до 12:00 ч. и от 13:00 ч. до 17.00 ч.

 

Документите се подават в Учебен корпус №1 на университета (зала 1102А) от 24 юли 2019

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.55 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.60 BGN