25 Август 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7647 BGN 1 GBP = 2.1457 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.07.2019 15:35

Коментари 0 / Видяна 407

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри шест нови улици в IV микрорайон

Още по темата: Община Благоевград осигурява 20 работни места за домашни помощници Откриват VII Международен турнир „Купите на Община Благоевград“ на 26 август Закритият плувен басейн в Благоевград отваря врати в началото на месец септември Лятно кино в Благоевград от 23 август Емблемата на Благоевград Ансамбъл „Пирин“ с концерт в Амфиполи, Гърция В Благоевград започна премахването на пясъчниците от детските площадки Министър Петков: Община Благоевград е сред първенците в реализиране на социални проекти Община Благоевград завърши предсрочно Проект „ Социална инфраструктура за услуги за деца” Благоевградските ОФК „Пирин“ и ФК „Хлапетата“ участват в турнир по футбол в Румъния Консултации за състава на Общинска избирателна комисия ще се проведат днес

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри шест новизградени улици в IV микрорайон.

 

 На церемонията присъстваха евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Новаков, народният представител Даниела Савеклиева, заместник-областният управител Антоанета Янчева, председателят на Общински съвет Радослав Таков, общественият посредник доц. д-р Валентин Василев, заместник-кметовете на Благоевград, жители на кв. „Освобождение“ .

 

„Това е един от най-тежките, най-трудните и най-чакани проекти. Преди да стартираме дейностите, група граждани, обединени в Инициативен комитет, идваха през месец и питаха кога ще бъде благоустроен квартала. Сега, самят квартал придоби европейски облик. Изградихме улици, подпорни стени.

 

Тук е мястото да обявя един неофициален конкурс за изрисуване на подпорната стена на ул. „Славянска“, каза кметът  д-р Атанас Камбитов. По време на церемонията беше отслужен и водосвет за здраве.

 

В  рамките на реализирането на обекта бяха рехабилитирани и реконструирани улиците „Ветрен“, „Роден край“, „Черно море“, „Съединение“, „Независимост“ и „Руен“. Бяха изградени шест подпорни стени,  които осигуряват безопасността на преминаващите автомобили, пешеходци.

 

Изградени бяха  нови тротоари и LED осветление. Обособени бяха общо 38 паркоместа. В рамките на проекта беше засадена нова растителност. В квартала са поставени нови пейки, кошчета и кашпи.

 

Обектът е част от проект „Благоустрояване на градската среда“,  чрез който беше ремонтиран пл. „Георги Измирлиев“, улица „Марица“, бяха изградени и велоалеи, свързващи основни улици и булеварди в Благоевград.

 

Обща стойност на проект „Благоустрояване на градската среда“ е  12 921 190,60 лв.

 

Преди официалното откриване на обекта, бе проведена и заключителна пресконференция по проекта.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.08.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.15 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.66 BGN