.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.07.2019 15:35

Коментари 0 / Видяна 631

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри шест нови улици в IV микрорайон

Още по темата: Ще има нови музикални фестивали в Благоевград Финансови санкции от близо 5,5 млн. лева са наложени на Община Благоевград Ат.Камбитов: Благоевград, стягайте се за избори! Фестивалът „Франкофоли“ отива на прокурор Предрешени ли са конкурсите в община Благоевград? Лина Ангелова вече кадрува в Камерна опера – Благоевград Ще бъдат ремонтирани част от клетките в благоевградския зоопарк Кметът Томов откри обновената сграда на Пето СУ „Георги Измирлиев“ – Благоевград Закриват дирекции и отдели в община Благоевград Няма да има увеличаване на местните данъци и такси в община Благоевград за 2020г.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри шест новизградени улици в IV микрорайон.

 

 На церемонията присъстваха евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Новаков, народният представител Даниела Савеклиева, заместник-областният управител Антоанета Янчева, председателят на Общински съвет Радослав Таков, общественият посредник доц. д-р Валентин Василев, заместник-кметовете на Благоевград, жители на кв. „Освобождение“ .

 

„Това е един от най-тежките, най-трудните и най-чакани проекти. Преди да стартираме дейностите, група граждани, обединени в Инициативен комитет, идваха през месец и питаха кога ще бъде благоустроен квартала. Сега, самят квартал придоби европейски облик. Изградихме улици, подпорни стени.

 

Тук е мястото да обявя един неофициален конкурс за изрисуване на подпорната стена на ул. „Славянска“, каза кметът  д-р Атанас Камбитов. По време на церемонията беше отслужен и водосвет за здраве.

 

В  рамките на реализирането на обекта бяха рехабилитирани и реконструирани улиците „Ветрен“, „Роден край“, „Черно море“, „Съединение“, „Независимост“ и „Руен“. Бяха изградени шест подпорни стени,  които осигуряват безопасността на преминаващите автомобили, пешеходци.

 

Изградени бяха  нови тротоари и LED осветление. Обособени бяха общо 38 паркоместа. В рамките на проекта беше засадена нова растителност. В квартала са поставени нови пейки, кошчета и кашпи.

 

Обектът е част от проект „Благоустрояване на градската среда“,  чрез който беше ремонтиран пл. „Георги Измирлиев“, улица „Марица“, бяха изградени и велоалеи, свързващи основни улици и булеварди в Благоевград.

 

Обща стойност на проект „Благоустрояване на градската среда“ е  12 921 190,60 лв.

 

Преди официалното откриване на обекта, бе проведена и заключителна пресконференция по проекта.

E79 News
Тагове:

Коментари: