.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.07.2019 15:08

Коментари 0 / Видяна 500

Обявиха тревога в международен мащаб заради Ебола

Световната здравна организация (СЗО) обяви "извънредна ситуация от международен мащаб" заради новия взрив на хеморагичната треска Ебола, съобщи Евронюз.

 

Ситуацията в Демократична република Конго вече е толкова сериозна, че не може да се счита за вътрешен проблем.

 

Директорът на СЗО обяви, че е приел препоръките на комисия от международни експерти, които искат ограничителни заповеди за пътуването и търговията в ДР Конго.

 

Експертите препоръчват да не се допускат граждани на африканската страна до летища и пристанища, ако не е извършен мониторинг на здравословното им състояние.

 

Новият бум на вирусната хеморагична треска Ебола уби над 1600 души в ДР Конго. Три жертви на болестта бяха регистрирани в Уганда, като се предполага, че заразата е донесена от хора, пресекли границата с ДР Конго.

 

 

Границата минава през две големи езера и рибарите в района я пресичат, за да продават улова си където преценят, че е по-изгодно.

 

Откакто съществува СЗО, това е едва петото обявяване на заплаха от международен мащаб.

 

Миналият месец мярката се обсъждаше, но експертите прецениха, че няма нужда от нея. Смята се, че разпростирането на заразата в сравнително големия конгоански град Гома е променило ситуацията значително.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 24.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.31 BGN

10 CNY =2.54 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.61 BGN