25 Август 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7647 BGN 1 GBP = 2.1457 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.07.2019 14:29

Коментари 0 / Видяна 409

Навиците, които вредят на здравето повече от пушенето

Когато споменаваме лоши навици, едно от първите неща, които ни изниква в съзнанието е пушенето.

 

Да, цигарите са доказано много опасни за здравето, но има 7 други вредни навика, които дори по вредни, а за тях не се говори много.

 

Ето ги и тях:

 

1. Ниска физическа активност

 

В науката дори съществува име за това - хиподинамия. Липсата на физическа активност води до развитието на много опасни заболявания, пише Zdrave.to.

 

2. Вредна храна

 

Здравето на тялото до голяма степен зависи от качеството на консумираните храни. Ако, например, колбасите заместват месото в менюто, тестени изделия - зеленчуците и газираните напитки -натуралните сокове, тогава здравословните проблеми са неизбежни.

 

3. Липса на слънце

 

Слънчевите лъчи имат положителен ефект върху психологичното състояние на човека и абсорбцията на калций поради витамин D. Но не злоупотребявайте със слънчевите бани, тъй като ултравиолетовите лъчи могат да причинят сериозни кожни заболявания.

 

4. Липса на сън

 

Основният механизъм за възстановяване в живота на всеки човек е здравият сън. Той засяга както мозъчната дейност, така и психическото състояние, да не говорим за физическото състояние. Редовните нарушения на съня водят до депресия и могат да причинят инсулт.

Сънищата, които не трябва да подминавате с лека ръка и тяхното значение

 

5. Стрес

 

Трудно е да се припише на навика, но много хора живеят в среда, която естествено допринася за стресиращи ситуации. Това може да е работата, домашни проблеми, връзки с роднини и т.н. Заради собственото си здраве си струва да преосмислим околните психологически заплахи.

 

6. Самотен начин на живот

 

Комуникацията за хората не е просто естествена проява, а необходимост. Доказано е от науката, че отсъствието на пълноценен социален живот съкращава живота на хората, първо разрушавайки психиката, а след това и тялото.

 

7. Нисък социален статус

 

В комплекс такива фактори като нивото на образование, заплата, положение в обществото, определят вътрешното благосъстояние на човека. Ако всички тези показатели са на минимално ниво, тогава неговото възприятие ще бъде депресиращо.

 

Разбира се, това не е причина за отчаяние, но винаги можете да направите малко повече за своето благополучие. Като минимум желанието за развитие и постигане на нов успех ще повиши самочувствието.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.08.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.15 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.66 BGN