.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.07.2019 20:20

Коментари 0 / Видяна 703

За първи път говори хакерът, заподозрян за източването на данните от НАП

Още по темата: Течът на данни в НАП привлече вниманието на хакерите от цял свят НАП: Опити за хакерски атаки към базата данни продължават и до днес Изслушват главния прокурор в комисията за теча на данни в НАП Изпълнени са част от мерките след хакерската атака в НАП Колко уязвими са хората, чиито данни изтекоха при атаката на НАП? НАП пусна приложението, което информира какви лични данни са разпространени Спецсъдът отказа да пусне на свобода собственика на Тад Груп Банката, допуснала теч на данни, ще уведомява лично всеки засегнат НАП ще оспорва глобата от 5,1 млн. лева за теча на лични данни Един милион лева глоба за българска банка заради изтекли лични данни

Кристиян Бойков – мъжът, който беше задържан, заради кражбата на данни от приходната агенция, проговори.

 

Опозицията поиска президентът Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност, заради хакерската атака. Екип на NOVA успя да говори с Кристиян след края на работния му ден.

 

Днес той е отишъл на работа, тъй като е имал да довършва проекти, които са били забавени заради неговото задържане и фирмата, в която работи е трябвало да плаща неустойки.

 

Ето и цялото интервю:

– Признаваш ли вината за това, в което те обвиняват?
– Не. На този етап за жалост нищо не можем да коментираме.


– Как си обясняваш, че се насочиха към теб разследващите?
– Ами интересни факти, но нека видим какво ще каже съдът.

 

Интересни факти, които са малко, как да кажа… не бих използвал думата „тъпи”, но нещо такова. Единственото обвинение, което видях са буквално едни четири реда, в които пише, че от някаква дата, аз съм бил извършил нещо. Нищо повече.


– Твое потребителско име се твърди, че има?
– Това е едно потребителско име, което може да бъде всякакво. Но на този етап, нека не коментираме, моля ви се.


– Ти не се чувстваш виновен и си спокоен?
– Напълно. Иначе нямаше да говоря с вас. Надявам се да излезе така, че това цялото нещо е натопено, защото наистина е така.
– Адвокатите подозират, че е удар от конкурентна фирма.

 

– Няма да коментирам повече. Реално сега се пишат какви ли не глупости по медиите. Бил съм богат. Пуша цигари за 5 лв. и се движа с градски транспорт и ям дюнери от лавката.

 

Изтичането на данни от НАП нажежи атмосферата и в парламента. Корнелия Нинова поиска президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност. По думите й вече има злоупотреба с изтеклите данни на хората и има възможност да се теглят кредити от тяхно име.

 

Към момента реакция от страна на президента няма, но всеки, който иска може да отвори сайта на НАП и да види какви точно данни са изтекли.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 24.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.31 BGN

10 CNY =2.54 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.61 BGN