25 Август 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7647 BGN 1 GBP = 2.1457 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.07.2019 13:09

Коментари 0 / Видяна 325

Министър Горанов: Грижа за сигурността на системите на НАП трябва да бъде полагана допълнително

Още по темата: НАП може да бъде глобена с до 20 млн. евро заради изтичането на данни Ще глобят ли НАП за теча на данни? 50 души в професионален чат имали паролите за НАП Прокуратурата с нови доказателства за хакерската атака срещу НАП Шефът на „ТАД Груп” се връща в ареста Разпитват нови свидетели за хакерската атака срещу НАП Заради пробива в НАП: Забраняват на лекарите да слушат музика и да използват флашки Кристиян Бойков може да стане свидетел на обвинението в аферата “Тад груп” ГДБОП: Знаем кой е поръчал на „ТАД Груп“ атаката срещу НАП Затягат контрола на бързите кредити

Грижа за сигурността на системите на Националната агенция за приходи (НАП) е полагана и трябва да бъде полагана допълнително, въпреки че в една от многобройните системи се открива слабост. Това коментира министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на журналистически въпрос дали в системите на НАП са правени симулации на хакерски атаки, за да се провери сигурността им. Той е уверен, че в държавната администрация работят качествени специалисти

.

Владислав Горанов не е запознат дали в лаптопите и компютърните системи на задържания за хакерската атака е открита друга информация, която е различна от изтеклата вече в публичното пространство.

 

Министърът на финансите добави, че в годините са изхарчени милиони за поддръжка на системите на НАП. Той няма точна информация колко точно са похарчени. Горанов добави, че на първо място трябва да се установи дали наистина има някаква слабост в системата, която е предизвикала този пробив. Едва след това ще се коментира дали ще се наложат санкции за отговорните за поддръжката й.

 

"Системата никога не е спирала да работи. Недобросъвестни хора са нарушили закона, като са влезли в нея я по нерегламентиран начин", каза Владислав Горанов. По думите му няма неуязвими системи.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.08.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.15 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.66 BGN