.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.07.2019 13:09

Коментари 0 / Видяна 524

Министър Горанов: Грижа за сигурността на системите на НАП трябва да бъде полагана допълнително

Още по темата: Течът на данни в НАП привлече вниманието на хакерите от цял свят НАП: Опити за хакерски атаки към базата данни продължават и до днес Изслушват главния прокурор в комисията за теча на данни в НАП Изпълнени са част от мерките след хакерската атака в НАП Колко уязвими са хората, чиито данни изтекоха при атаката на НАП? НАП пусна приложението, което информира какви лични данни са разпространени Спецсъдът отказа да пусне на свобода собственика на Тад Груп Банката, допуснала теч на данни, ще уведомява лично всеки засегнат НАП ще оспорва глобата от 5,1 млн. лева за теча на лични данни Един милион лева глоба за българска банка заради изтекли лични данни

Грижа за сигурността на системите на Националната агенция за приходи (НАП) е полагана и трябва да бъде полагана допълнително, въпреки че в една от многобройните системи се открива слабост. Това коментира министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на журналистически въпрос дали в системите на НАП са правени симулации на хакерски атаки, за да се провери сигурността им. Той е уверен, че в държавната администрация работят качествени специалисти

.

Владислав Горанов не е запознат дали в лаптопите и компютърните системи на задържания за хакерската атака е открита друга информация, която е различна от изтеклата вече в публичното пространство.

 

Министърът на финансите добави, че в годините са изхарчени милиони за поддръжка на системите на НАП. Той няма точна информация колко точно са похарчени. Горанов добави, че на първо място трябва да се установи дали наистина има някаква слабост в системата, която е предизвикала този пробив. Едва след това ще се коментира дали ще се наложат санкции за отговорните за поддръжката й.

 

"Системата никога не е спирала да работи. Недобросъвестни хора са нарушили закона, като са влезли в нея я по нерегламентиран начин", каза Владислав Горанов. По думите му няма неуязвими системи.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 24.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.31 BGN

10 CNY =2.54 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.61 BGN