.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.07.2019 12:42

Коментари 0 / Видяна 1092

Решен е половинвековен проблем за Благоевград! Започва изграждането на подлез при квартал „Грамада“

Още по темата: Ансамбъл „Българе“ на благоевградска сцена довечера Първо в Е-79! Ясни са кметските наместници на селата в община Благоевград! Първа официална пресконференция на кмета на Благоевград Румен Томов Закриват ли общинското дружество „Благоевград Фест”? Първо в Е-79! Ясен Попвасилев е новият зам.кмет по икономика и финанси в Благоевград Изграждат дигитален хъб в Благоевград Община Благоевград започва прием на документи за новите 183 социални жилища Община Благоевград осигурява високоскоростен безплатен интернет на ключови места в Благоевград За улеснение на гражданите, на Архангелова задушница МПС могат да се паркират в парк „Македония“ Благоевград е домакин на Държавно лично и отборно първенство по бокс за мъже купата на България

Предстои стартиране на строителните дейности за изграждане на подлез в квартал „Грамада“.

 

Днес специално сформирана комисия към Община Благоевград отвори ценовите оферти. Изпълнението на дейностите по обекта, ще започне след сключване на договор с ДЗЗД „Грамада строй“.

 

С изграждане на подлеза при квартал „Грамада“ ще бъде решен един от основните проблеми за жителите на квартала от десетилетия насам.

 

Ежедневно през жп прелеза преминават хиляди автомобили и пешеходци, което освен неудобства, създава и предпоставки за ПТП.

 

Прокарването на подлез под жп линията не само ще подобри безопасността на движението в района, но и ще оптимизира автомобилния трафик, който се накъсва от честото пускане на бариерите за преминаване на влакове.

 

Съоръжението ще бъде изградено, благодарение на последователната политика, водена от кмета д-р Атанас Камбитов.

 

Финансирането на строителството е по проект „Интегриран градски транспорт на Благоевград“, по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020”, приоритетна ос 1 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

 

E79 News; Снимки: Blagoevgrad.eu
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.29 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.62 BGN