.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.07.2019 12:29

Коментари 0 / Видяна 1511

С десетгодишен бизнес план "Емирейтс Уелт" иска да придобие собствеността в Пирин

Още по темата: Напрежение и скандали на среща за бъдещето на освободените деца от ДЮШ във ФК „Пирин” Станислав Манолев се завърна в Пирин! „Пирин“ приключва лагера край морето с трима контузени (ВИДЕО) Родителите на протест в защита на изгонените деца от ДЮШ на „Пирин“ – Благоевград Става сериозно!Общината разреши протест на фенове и родители на деца от ДЮШ на Пирин! ФК „Пирин“ събра погледите на плажа в Албена \ ВИДЕО + СНИМКИ\ Добра новина за орлетата, два отбора влизат директно в елита догодина Пирин привлече защитник! Пирин отпътува за лагера в „Албена“ с полет от София Краси Станоев се завърна в Благоевград, подписа за 2 години с Пирин

Компанията " Емирейтс уелт"  иска да  придобие 75 % от собствеността на ОФК "Пирин" Благоевград, обяви представителят й за България Ива Уорън.

 

Фирмата има лиценз за инвестиционен посредник. Кандидат инвеститорите, които за момента са спонсори, са предоставили в Община Благоевград бизнес план за развитието на клуба. Той включва подробно описание на дейностите от първата до десетата година.

 

Първата година включва стабилизиране на клуба след тежката минала година във Втора лига, когато "Пирин" едва не изпадна при аматьорите. "Емирейтс Уелт" обяви, че в рамките на месец са били инвестирани 440 хиляди лева.

 

Уорън се надява бизнес планът да бъде обсъден скоро на заседание на Общинския съвет в Благоевград и да бъде дадена зелена светлина за промяна в структурата на собствеността. Очаква се общината да продължи да съдейства, тъй като стадион "Христо Ботев" е нейна собственост, а също така да финансира и школата.

 

 "Ние ще поемем издръжката и развитието на първия отбор", обеща Уорън. "Влизането в Първа лига е естествена цел, но не и в рамките на предстоящия футболен сезон", обяви спортният директор Венко Попов. Отборът е направил подготовка, за което не е имало пари предния сезон. Ще бъдат привлечени и няколко чуждестранни футболисти, като в момента текат проби.

 

Попов допълни: "Колкото и да е неестествено за "Пирин" се налага да привлечем няколко футболисти от чужбина. Необходимо е, докато школата ни заработи на пълни обороти и успеем да интегрираме собствени футболисти в рамките на следващите 3-4 години. Дългосрочната ни стратегия включва основно развитие и изграждане на млади футболисти \Pirin sport\

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN