.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.07.2019 12:26

Коментари 0 / Видяна 519

Рекордно ниски температури за месец юли отчетени в град Трън

Още по темата: Какво ще бъде времето през уикенда? Утре ще е облачно и ще превали дъжд на места Жълт код е обявен за 13 области заради силния вятър Затопля се чувствително, на места температурите до 31 градуса От 7 до 37 градуса през юни НИМХ: Юни ще започне с дъжд и хладно време Без промяна на времето в следващите дни 40 сантиметра сняг натрупа в Рила и Пирин Без изгледи за подобрение на времето: остава хладно, с превалявания Идва рекордно горещо лято

Тази нощ за пореден път са измерени  рекордно ниски температури в Трън. Държавната метеорологична станция към Националния институт по метеорология и хидрология, разположена в махала “Илиин хан” в края на Трън отчете през нощта на 11 срещу 12 юли, само 4,5 градуса. В село Горочевци тази сутрин в 6,21 ч. е отчетена  2,3 градуса по Целзий.

Последният температурен рекорд, с който Трън влезе в новините, беше отчетен в средата на месец януари тази година. Тогава термометрите в града на река Ерма паднаха до -16 градуса по Целзий.  През изминалата 2018-та  в Трънско беше измерена  и  най-ниската температура за годината, -27,5 градуса по Целзий.

Според статистиката най-студените места у нас са Трън, Кнежа и Драгоман. Високата надморска височина, котловинния терен и защитата от вятър прави трите града най-ледените у нас.

Именно в Трън през 1947-ма година е измерена най-ниската температура у нас, -38,3 градуса по Целзий.

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари: