.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.07.2019 11:55

Коментари 0 / Видяна 265

БСП и ДПС провалиха заседанието на НС заради машинното гласуване

Още по темата: Изслушват Бойко Борисов в парламента днес Отмениха концерт на Гвардейския оркестър в зала България заради коронавируса Засега няма промяна в достъпа до здравеопазване на българите във Великобритания Патриотите на крачка от бой в парламента Депутатите изслушват Ананиев и Маринов за мерките срещу коронавируса Държавен вестник обнародва Закона за хазарта Няма да питаме съседите при регистрация на апартамент или стая за гости Само Спортният тотализатор ще организира лотарийни игри Поправките в закона за влизането ни в еврозоната минаха и на второ четене без дебат Депутатите приеха курсът на лева към еврото да остане същият

БСП и ДПС провалиха заседанието на парламентав петък, на което трябваше да бъде прието на първо четене премахването на малинното гласуване за местни и парламентарни избори.

 

Двете партии не се регистрираха в началото на заседанието. Управляващите от ГЕРБ на три пъти се опитха да съберат кворум с помощта на “Обединени патриоти”, но успяха да докарат до 120 присъстващи депутати при нужни 121.

 

Сегашният Изборен кодекс предвижда на предстоящите местни избори да се използват 6000 устройстваза машинно гласуване, а след това ­ в страната да се гласува само с машини.

 

В началото на седмицата ГЕРБ, “Обединени патриоти“ и “Воля“решиха да променят закона, мотивирайки се с “тревожният” доклад на ЦИК за машинното гласуване на отминалите евроизбори. Докладът посочваше, че гласуването с машини е скъпо, има много грешки в протоколите заради него, а и не е особено предпочитано от избирателите.

 

Първоначално от ГЕРБ обявиха, че ДПС ще подкрепи премахването на машините, но след ден от движението обявиха, че искат устройствата да останат.

 

ДПС подчерта, че държи на своята идея за разширяването на машинното гласуване и иска да има има машини в половината от избирателните секции.

 

По информация на Mediapool ДПС наистина е дало своята подкрепа на ГЕРБ за отпадане на машинния вот поне за местните избори, а след това са променило мнението си.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 28.02.2020

1 USD =0.56 BGN

1 EUR =0.51 BGN

1 GBP =0.43 BGN

10 CNY =3.93 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.59 BGN