.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.07.2019 11:21

Коментари 0 / Видяна 192

Няма фрапантни нарушения след проверките на къщите за гости

Още по темата: Лотарийните игри може да се организират само от държавния тотализатор Правителството с решение на кризата: Вода за перничани от „Белмекен” през София Борисов събира министри да търсят варианти за справяне с водната криза Екоминистърът обеща нова система за контрол на отпадъците Законът за хазарта отново влиза в парламента Радев не поканил Борисов на дебата за изборния процес Нено Димов остава в ареста Търговското сътрудничество между България и Китай устойчиво нараства НСИ организира пробно преброяване през март Разработват се мерки за ограничаване на злоупотребите с болничните

15 от общо 295 къщи за гости, проверени от Държавен фонд "Земеделие" , се оказва, че не функционират като такива. При други 75 пък са установени отклонения от заявените в тях дейности. Това съобщи земеделският министър Десислава Танева при представянето на резултатите от проведените в последните 2 седмици проверки.

Една от проверените къщи е пряко свързана със служителка на фонд "Земеделие" , а при други две са установени роднински връзки с кметове на населени места. Собствениците на 15-те къщи, които се използват за лични цели, ще трябва да върнат изцяло изплатената им субсидия.

По думите на Танева санкциите за останалите къщи, при които са установени нередности, варират от 5 до 15% от размера на платената подкрепа.

Проверки е имало и по сигнали за конфликт на интереси. Установени са къщи за гости на приближени или роднини на трима кметове, сред които са тези на Долна баня и Луковит.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.55 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.60 BGN