.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.07.2019 10:53

Коментари 0 / Видяна 217

Забраняват чалгата на събора на Рожен, патрули ще дебнат за нарушители

Чалгата ще бъде абсолютно забранена на Събора на народното творчество и животновъдството „Рожен 2019”, съобщиха организаторите.

 

Те бяха категорични, че подобна музика няма да звучи от сцените на събора, а освен това патрули от частна охранителна фирма, наета да пази реда на поляните на Рожен, ще следи за спазване на събраната.

 

Чалгата е абсолютно забранена, дори е разпоредено на патрулите да следят за спазване на забраната и в палатковите лагери, където се очаква компании да се веселят.

 

При силна музика и нарушаване на спокойствието, де ще бъдат предупреждавани и т.н", коментира Симеон Караколев - изпълнителен директор на Сдружение „Рожен - наследство в бъдещето“, което съвместно с общините Смолян и Чепеларе организират събитието.

 

Над 1 500 000 лева са очакваните приходи за местния бизнес от предстоящия събор, твърдят още организаторите.

 

Средствата щели да  бъдат привлечени от  хотели, къщи за гости и места за настаняване, ресторанти, заведения за обществено хранене, туристически забележителности, занаятчии и транспортни фирми в област Смолян, които са със запълнен капацитет не само в дните на събитието 19- 21 юли, но и в периода преди и след събора.

 

Ранните резервации за събора в хотелските бази започнаха още в края на зимния сезон, а в началото на лятото бяха изчерпани местата за настаняване в Пампорово, Чепеларе, Смолян и околностите.

 

Роженският събор отново ще доведе до скок на летния туризъм в Родопите, какъвто бе регистриран и при предишните издания на събитието през 2015 и 2016 г. Тогава към събитието имаше невиждан интерес и то привлече общо над 650 000 посетители от страната и чужбина, които  дадоха сериозен тласък на местния бизнес, категорични са организаторите.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN