.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.07.2019 15:39

Коментари 0 / Видяна 325

70 000 в Тирана поискаха оставка на премиера Еди Рама

Още по темата: Хърватия избира своя нов президент Започва тристранна среща Сърбия –Албания- Северна Македония в Нови Сад Румънското правителство падна след вот на недоверие Косовските депутати разпуснаха парламента Евростат: Над 200 000 души от Западните Балканите са се преместили в ЕС през 2018 година Завършен е първият участък от „Турски поток“ Сърбия няма да влиза в НАТО 24 години от клането в Сребреница Дачич: Реагирал съм на думи, които Борисов не е изричал 70 000 в Тирана поискаха оставка на премиера Еди Рама

Над 70 хиляди души се събраха на поредния масов протест на обединената албанска опозиция, на който беше поискана оставката на премиера Еди Рама.

 

Лидерът на Демократическата партия (ДП) Люлзим Баша заяви, че премиерът „получи печат за напускане от абсолютното мнозинство на албанските граждани“. Той изтъкна, че през следващите дни и седмици ще има по-интензивни политически акции, за да бъде предаден смисъл на промяната.

 

„Благодарение на вашата битка, дори когато въздухът изпълва вашите бели дробове, благодарение на вашата саможертва, днес абсолютното мнозинство от албанските граждани прие вашия призив: Рама, отивай си!“, заяви Баша. Той подчерта, че премиерът ще си замине и че всички заедно „ще формираме надеждата за промяна“.

 

В първото си обръщение пред сградата на правителството Баша отправи призив към социалистите да не оставят партията си в ръцете на крадците и да напуснат Рама, тъй като „вие не сте крадци, не сте престъпници“.

 

И в двете си обръщения лидерът на ДП не се отказа от условието премиерът да напусне властта, тъй като това е единственият начин да се сложи край на политическата криза, след което да се проведе конституционна и изборна реформа.

 

Пред сградата на правителството символично бяха оставени урни за гласуване с надписи „урна за кражба“, в които се пускаха листчета с надпис „Рама, отивай си!“, както и макет на двуглав орел – символ на албанското знаме с надпис „85%“. Според опозицията, това е процентът на албанските граждани, които не отидоха да гласуват на местните избори на 30 юни.

 

 

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 24.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.31 BGN

10 CNY =2.54 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.61 BGN