.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.07.2019 13:18

Коментари 0 / Видяна 275

Кметът на Сандански К. Котев сам е поискал проверка от страна на Етичната комисия на ГЕРБ

Както Е 79 ви информира, вчера стана известно, че първите постъпили сигнали до новосъздадената Етична комисия на ГЕРБ идват от  Сандански и Банско. И в двата града управляват кметове на ГЕРБ. В Сандански това е Кирил Котев, а в Банско – Георги Икономов. Името на Котев беше замесено в скандала с бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев, който подаде оставка след разкрития за участието му в изграждането на къща за гости с европейски пари.

 

От областното ръководство на ГЕРБ заявиха, че няма да коментират казаното от председателя на парламента Цвета Караянчева, която вече е и член на Изпълнителната комисия в партията.

 

По този повод кметът на Сандански Кирил Котев заяви,  че сам е поискал да бъде проверен от новата структура в ГЕРБ, която е натоварена с отговорността да изчисти партията от съмнения за корупция и злоупотреба с власт.

 

Веднага след националното събрание на ГЕРБ в неделя, Котев е поискал среща с Бойко Борисов във връзка с множеството коментари и информация в медиите по повод на водопровода за минерална вода до хотел „Перун”.

Пред Борисов, кметът Котев е поискал Сандански да е първата проверена община от Етичната комисия.

 

Кметът Котев заявява, че е спокоен и очаква с нетърпение проверката на комисията, за да разсее спекулациите и опровергае нападките, идващи най-вече от страна на бившия депутат Яне Янев.

„Ще докажа с документи, че всичко около водопровода с минералната вода за хотел „Перун” е законно и морално”- каза Котев пред в. Струма

 

Що се отнася до свързването на името му с покровителство от страна на Цветан Цветанов, Котев заявява, че последно се е чул с него след Евроизборите, а на националното събрание е гласувал за освобождаването му от партията.

 

Кметът на Банско Георги Икономов заяви лаконично, че не знае за какво е сигналът до комисията и съответно няма какво да коментира.

 

В сряда след конституирането на Етичната комисия ще се разберат и датите на проверките в двете общини.

 

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 21.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.63 BGN