.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.06.2019 10:09

Коментари 0 / Видяна 1110

Благоевградският бизнесмен Иван Чапов прави нови еднофамилни къщи като допълнение към хотела си край Разлог

Той вече е входирал новото си инвестиционно намерение в община Разлог, което ще се реализира чрез фирмата на Чапов „Катарино Спа Хотелс“.

 

 

 Предвижда се всяка от шестте нови къщи да е с площ от около 140 кв.м и веранда от около 15-16 квадратни метра. Около 40 кв.м от прилежащата площ на всяка постройка са предвидени за обособяване на две паркоместа.

 

Къщите ще бъдат изградени върху имот с площ от 3274 кв.м, намиращ се в местността Герене и в близост до хотел „Катарино“, който Чапов купи преди близо три години и го обнови изцяло. Около него има още 17 къщи, които също бяха ремонтирани основно.

 

От инвестиционното предложение, депозирано в община Разлог, става ясно, че имота Ив. Чапов е купил от „СИБанк“, откъдето купи и самия хотел. Той е преминал в ръцете на банката най-вероятно заради дългове на предишния собственик „Дрийм“ ЕООД. На нейно име има издадено становище от РИОСВ – Благоевград, което е от миналото десетилетие и вече е с изтекла давност. Това говори, че фирмата вероятно също е имала инвестиционни намерения за имота, които обаче не са реализирани.

 

 

От документите, които бизнесменът е приложил в институциите заедно с инвестиционното предложение, става ясно, че междувременно най-известното му дружество „Хидроенергийна компания” АД е станало акционер в същата банка.

 

Това е втората инвестиция, която Чапов прави за разширяване дейността на хотела си, в чийто ремонт и обновяване бизнесменът вложи близо 14 млн. лева. Миналата година той изгради към него малка пивоварна за производство на жива бира, която е изцяло за гостите на хотела.

 

Чапов имаше инвестиционни намерения и към общинския минерален плаж в разложкото село Баня, за които миналия месец стана ясно, че е оттеглил. Другата му голяма инвестиция в района, която е за 24 млн. лева, е изграждането на спортен мегакомплекс край Разлог. Първата копка на съоръжението бе направена през месец март, но строителните работи все още не са започнали.

 

Към хотелиерския бизнес се насочва и собственикът на винарска изба „Рупел“ Павел Граматиков, чиято фирма „Мелник 2004“ ООД ще строи хотел, кафе-бар, офиси и паркинг върху близо 40 дка терен в петричкото с. Марикостиново. Хотелът ще е малък – с 50 места, ресторант и административна част, но поради близостта до защитена зона „Рупите“ РИОСВ тепърва ще преценява дали ще изисква оценка за въздействието на околната среда.

 

 

Такава обаче екоинспекцията реши да не търси от майката на петричкия общински съветник от „Заедно за промяната“ Живко Карадалиев – Божия, която ще строи цех с хладилни камери за активно преохлаждане и дългосрочно съхранение на червен пипер. Нейната инвестиция е насочена към петричкото с. Първомай, където семейството има нива от 4 дка.

 

Самите камери Б. Карадалиева е планирала да са преместваеми, а за разполагането им ще бъде необходима площ от 60 кв.м. Към цеха няма да има санитарно-битови помещения, токът ще идва от генератор, а водата ще пристига в бутилки /за пиене/ и водоноски /за битови нужди/.

 

Това е поредната бизнес идея на една от най-дейните петричанки. Преди 2 г. тя бе съсобственик на 5-етажния мол в центъра на града, но се освободи от него ден преди той да бъде обявен от съдебен изпълнител за публична продан. Семейството има доста сгради и терени в града, както и охранителна фирма. \Struma.bg\

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 21.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.63 BGN