.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.06.2019 16:47

Коментари 0 / Видяна 372

До 3 години затвор за пияни шофьори в Гърция

До три години затвор за шофиране след употреба на алкохол.

 

Това е само една от тежките санкции за пътни нарушения, които Гърция въвежда от 1 юли.

 

В Турция пък електронната система за плащане на наложени глоби на чужди граждани не отчита суми под 20 турски лири, предупреждават от Министерство на външните работи.

 

От 1 юли в Гърция влизат в сила промени в наказателния кодекс, които предвиждат до три години затвор или парична глоба за шофиране след употреба на алколхол.

 

Такива са санкциите и за водачи, които управляват кола, ако са психически или физически изтощени, за шофиране по национални или регионални пътища обратно на посоката на движение, по тротоари или площади, както и за неизправен или претоварен автомобил.

 

Една година лишаване от свобода е наказанието за шофьор поставил на риск живота на трето лице, а десет години  - за причинена тежка телесна повреда. При причиняване на смърт на повече от един човек е възможна присъда доживотен затвор.

При невнимателно шофиране, което може да предизвика опасност за живота на трети лица или повреда на чужда собственост - до две години затвор.

 

Информация за пътуващите и в югоизточната ни съседка. Електронната система за плащане на наложени глоби на чужди граждани в Турция не отчита суми под 20 турски лири, съобщават от българското Външно министерство.

 

Глобите за неплатени пътни такси под 20 лири могат да се платят на митническото гише за заплащане на такси на граничните пунктове. Автоматичната система за плащане на наложени глоби и санкции беше въведена на 11 април 2019 година.

 

Те се заплащат срещу издадени от турската страна квитанции с пълните задължения.

 

Сумата може да се обжалва, но само след заплащането й.

 

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 21.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.63 BGN