.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.06.2019 09:55

Коментари 0 / Видяна 252

Звездите на театъра стъпиха на разложка сцена-днес започнаха театралните празници „Звездите на театъра“

В деня на магията на уханните билки-Еньовден, започна осмото издание на театралния фестивал „Звездите на театъра“ в Разлог. По традиция всяка година на този ден стартира едно от най-значимите културни събития в страната ни, а обаянието от празника на билките се въплъщава интуитивно в театъра  и празниците, посветени на него.

 

Театралният форум бе открит от кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев, който поздрави жителите и гостите на град Разлог. Той бе съпътстван от съпругата си Ирина. Поздрави отправиха и актрисата Нона Йотова, както и драматургът Розалия Радичкова. Първата постановка, на която се наслади публиката в препълнената зала на читалището бе криминалната комедия „Редки тъпанари“ на русенския драматичен театър. Следващите представления са:

 

                                 25 юни                                         

Продуцентска компания “Ажур Пико”

" Тя, той и още двама трима" - комедия

от Ж. Полжгай

Режисьор: Богдан Петканин

 

С участието на: Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов, Тихомир Благоев

Пиесите на унгарския драматург Жолт Пожгаи са едни от най-поставяните в целия свят. Неговите невероятни комедии го превръщат в един от най-добрите съвременни комедиографи.

 

„Тя, той и още двама трима…” е своеобразен наръчник, за това как една жена трябва да воюва за своето щастие. „Смъртоносният секстет” Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев и Тихомир Благоев ще ви разкажат живота такъв какъвто мислим, че не е. Шест театрални миниатюри. Шестима мъже. Шест първи срещи. Шест смъртни случая. Шест експлозии от смях и абсурд…и една невероятно отчаяна жена.

 

26 юни

Продуцентска компания “Ажур Пико”

„Черното пиле”

по Н. Хайтов

Моноспектакъл на Мариус Куркински

Черното пиле“ обединява три великолепни разказа на Хайтов - „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и едноименния „Черното пиле“. Изключително въздействащ и близък до сърцето, спектакълът е изпипан до последния детайл. Невероятният актьор продължава да изследва психологията на българина – с неговата виталност и желание да вниква в нещата, да се развива, да се преборва. Усещат се и огромното уважение на Мариус Куркински към автора, и силната му любов и симпатия към пъстрата душевност на българина. Представлението се радва на нестихващ интерес и се играе пред препълнени салони както в България, така и в чужбина.

 

27 юни

Сатиричен театър “Алеко Константинов”

ДТ “ К. Величков” - Пазарджик

“Прощална вечеря” - комедия

от Александър дьо Ла Пателиер и Матийо Делапорт

Постановка Здравко Митков

Участват – Михаил Билалов, Николай Урумов, Ани Вълчанова

Пиесата има номинация за най-добра комедия на най-престижните френски театрални награди "Молиер".

 

„Прощална вечеря” е прекрасна комедия, която не просто разсмива, но и над която зрителят ще може да разсъждава дълго, дълго след това. Пиеса за старите приятелства, които неусетно са помръкнали във въртележката от ежедневни работно-семейни-обществени задължения, от липсата на време да се погледнем, да се почувстваме внимателно един друг, от рутината, превръщаща приятелските срещи в повърхностно общуване.

 

„Прощална вечеря“ помага на човека да си върне усещането за непосредственост, празничност, способността да обича, подкрепя и прощава.

 

Сюжетът на комедията разказва за семейната двойка Пиер и Клотилд, които опиянени от идеята да разчистят дневния си ред, решават да организират прощална вечеря. Това е най-добрата форма на „развод с приятели – призраци”.

 

28 юни

Народен театър “ Иван Вазов”

“Когато гръм удари” от П. К. Яворов

Режисьор - Бина Харалампиева

Участват: Иван Юруков, Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Радина Боршош, Атанас Петков, Богдан Бухалов, Неделин Найденов

 

Шедьовърът на Яворов, пиеса вплела в себе си трагичната му любов. Пиеса тайна, към която винаги ще се връщаме. Бляскав спектакъл с изключителни актьорски постижения.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 21.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.63 BGN