.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.06.2019 10:14

Коментари 0 / Видяна 584

Проговори собственикът на опожарения сервиз в Сандански

Собственикът на опожарения сервиз в жк „Спартак” в Сандански Румен Буковски  разкри подробности за огнения инцидент.

 

„Не искам да мисля какво щеше да се случи, ако екипът пожарникари не беше дошъл навреме, за да локализира и потуши огнената стихия. На 4-ата минута са пристигнали първо сотаджиите, след тях полицаите и пожарникарите. Огънят бе овладян за десетина минути. Щетите са сериозни и в големи размери.

 

На една от камерите се вижда мъж, който носи в ръцете си две железни туби. Засечен е от камерата да пресича улицата от паркинга от страната на блок 23. Пресича улицата, стига до сервиза, с ръката си чупи стъклото и хвърля тубите с бензин. След това хвърля и клечка кибрит и огънят се възпламенява за секунди. Всичко е било добре планирано. Избрал е място, където има бетонна стена, иначе щеше той самият да се самозапали.

 

Очаквам полицията да си свърши работата и извършителят на престъплението да бъде установен. Имаме сключена застраховка на сервиза, застраховани са машините и помещенията. Известно ми е, че няма толкова бързо да ни изплатят щетите. Но ще теглим нов заем и ще започнем да ремонтираме сервиза.

 

Водим преговори с няколко фирми. Голяма благодарност на приятелите на синовете ми и на мои колеги и приятели, които помагат от първия ден след пожара. Вече са изчистени помещенията.

 

Важното е, че новите гуми не са изгорели, а само са опушени. Новата машина за смяна на гуми, която купихме преди няколко месеца, е увредена, както и останалите по-малки машини. Имаме 4-ма работници, затова бързаме да пуснем сервиза да работи. По всяка вероятност, ако всичко върви по план, след близо месец очаквам отново да отворим врати.

 

Сервизът бе оборудван с най-новата техника, теглихме заем, за да купим машината. Не дължим пари на никого. Синовете ми имат много приятели, които се включиха в почистването на отпадъците от пожара. Дъщеря ми от дълги години работи и живее в Кипър. По телефона ме успокоява, като ми казва: „Тате, не се притеснявайте, ще ви помогна с пари, за да пуснете по-бързо сервиза да работи”.

 

Срещам подкрепа от много хора в града. Вчера отидох до банката и всеки, който ме срещна, изрази своята подкрепа и ми дават кураж. „Като знам какви кротки хора сте, на вас ли посегнаха?”, това ми каза приятелят Стефан и допълни, че трябва да съм благодарен, че няма пострадал човек.

 

Работя от дълги години и хората ме познават. Не съм направил лошо на никого, както и синовете ми. Важно е, че няма пострадал човек в пожара. От огъня са нанесени щети на живеещите в жилищната кооперация. Даже предложихме на жената, която живее на първия етаж, да се премести да живее в апартамента ни на ул. „Любен Каравелов”, докато се ремонтира жилището й. Тя е с малко дете. Отказа ни, като заяви, че ще се премести да живее временно при баба си на ул. „Първи май”.

 

С останалите живеещи проведохме разговор, като на всички обещахме, че ще им помогнем.

 

Но няма да стане толкова бързо, а те искат да им посочим срокове.Първо ще пуснем сервиза да работи, а след това ще помагаме и на тях.

 

Няма да ги оставим, въпреки че вината не е наша. Тук става въпрос за умишлен палеж.

 

Два дни при нас идва за подкрепа и Кирил Божинов, собственикът на магазин „Кристал”, който бе опожарен преди малко повече от година. Дава ни съвети, тъй като е минал по този път.

 

Живеещите в пострадалите от пожара апартаменти се срещнаха с кмета на общината Кирил Котев, за да търсят помощ и съдействие от общината.

 

Отново повтарям, че съм благодарен на съдбата, че този пожар не отне човешки живот”, заяви собственикът на изгорелия сервиз за гуми Б. Буковски. \Struma.bg\

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 21.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.63 BGN