.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.06.2019 16:17

Коментари 0 / Видяна 835

Подробности за големия пожар изпепелил сервиз за гуми в Сандански

С гъста димна завеса и миризма на изгоряло осъмна вчера курортният град Сандански.

 

Припомняме, че голям пожар изпепели сервиз за гуми, разположен в партерно помещение на пететажна жилищна кооперация в най-големия жилищен квартал „Спартак“ . Огнената стихия събуди кошмара отпреди година и три месеца, когато след умишлен палеж в магазин „Кристал” пострадаха жилищата на над 35 семейства, разположени в същата сграда.

 

Щетите в сервиза за гуми са значителни и са за хиляди левове, той е собственост на фамилия Буковски, като фирмата е на бащата Любчо Буковски.

 

Пожарът според информация на полицията е регистриран към 03.19 ч., когато е подаден сигнал на дежурния телефон 112. От силен тътен се събудил живеещият на първия етаж Георги, който още преди да пристигнат коли на пожарната, събудил всички съседи, като чукал от врата на врата. Живеещите са евакуирани до овладяване на огнената стихия.

 

В жилищната кооперация живеят предимно млади семейства с малки деца. Като по чудо няма нито един пострадал в пожара. Цялото оборудване на сервиза, както и намиращите се в него нови и рециклирани гуми са напълно изгорели.

 

Синът на собственика Любчо Буковски – Иван, който е управител на обекта и работи сутрин от 7.00 ч. до 20.00 ч., бе пристигнал веднага на местопроизшествието.

 

Потърсен за коментар дали има врагове и какви са щетите от пожара, той отговори с просълзени очи: „Знам, че това ви е работата. Но не ми се коментира. Виждате, щетите са големи.

 

Не пожелавам на никого да се случи това нещо, което аз и семейството ми в момента изживяваме. Нека да оставим органите на реда да си свършат работата. Не дължа пари на никого“.

 

На въпрос сервизът има ли застраховка, отговори лаконично: „Не желая да коментирам!“.

 

Преди близо половин година фирмата е купила партерния етаж от жилищната кооперация, където е разположен сервизът за смяна на гуми. На каква цена е изповядана сделката, не стана известно.

 

От пожара е увреден и опожарен най-сериозно първият етаж от жилищната кооперация. Останалите също са с опушени стени отвън и вътре. Всички климатици, монтирани от тази страна, са изгорели и увредени, както и прозорците. В процес на установяване са щетите.

 

Малко преди 10.00 ч. на мястото на пожара пристигна и собственикът на магазин „Кристал” Кирил Божинов, който преживя този ужас в началото на 2018 г. По всяка вероятност той е пристигнал, за да даде кураж на собствениците и да им помогне в следващите стъпки по решаване на проблемите.

 

Репортер се срещна и разговаря с двамата. „Не е мястото и времето да правя коментар. Тук съм, за да дам кураж на семейството. Много, много трудно се говори след това, което се случи“, каза Кирил.

 

Всеки, минал през мястото на пожара, изразяваше своя протест срещу вандалския акт. Иван Патронски, който не знаел за пожара, пристигна към 8.00 ч., за да сменя гумите на колата си.

 

„Дойдох, имах уговорка с момчетата. Но като видях какво се е случило, просто нямам думи. В какъв град живеем, няма сигурност за живота ни. В нашия квартал поне бе спокойно. Дано да се установят извършителите на пожара“, каза Патронски.

 

Приятел на семейството, който се казва Петър и е участвал в гасеното на пожара, разказа: „Беше страшно, всичко за броени минути се случи. Пожарната пристигна навреме и огнеборците овладяха огъня.

 

Много скромни и работливи хора са собствениците на сервиза. Сигурен съм, че ще се справят с това изпитание. Фамилия Буковски от дълги години са собственици на сервиз за подмяна на гуми.

 

Започнаха бизнеса си в помещение на ул. „Любен Каравелов“, пред къщата им. След това се преместиха в началото на улицата. От половин година отвориха нов голям сервиз в жк „Спартак”.

 

И хората са доволни от работата им. Не знам дали пожарът е вследствие на конкуренция в бизнеса, или е с цел сплашване“, каза Петър.

 

Работата по установяване на причините от пожара продължават.\Struma.bg\

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 21.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.63 BGN