.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.06.2019 12:44

Коментари 0 / Видяна 353

Кирил Десподов: Септември Симитли е отборът на народа

С тези думи една футболна звезда докосна сърцата на деца и пораснали, хора със спортен дух, в Симитли. Ученикът се върна в училище. Футболната звезда Кирил Десподов изкара цял учебен час в училището си, в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Симитли. От училището, където имат гимназисти с профил спорт, го поканили на гости, за да си спомни неговите ученически години и да сподели свои спомени, да разказва за живота на спортиста и за големия футбол. Директорката на гимназията Таня Янкова го посрещна с екип, фланелка и шапка с логото на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, той, подготвен извади от чантата фланелка с неговата Деветка.

 

Децата от спортната паралелка в гимазията и от школата на Септември (Симитли) буквално го подложиха на кръстосан разпит. Цял учебен час Кирил Десподов отговаря на всякакви въпроси. От „Кой го е запалил по футбола“ до „Защо националния отбор не може да бие“.

 

Много интересно им бе на деца и младежи да слушат за първите тренировки на Кирил Десподов при Христо Стоичков, за първия му гол в големия футбол, за неговите мечти. Най-много се зарадваха всички на верния отговор на въпрос на една девойка: Кой е отбора на народа? Без колебание, Десподов уцели: Септември Симитли! В истинска еуфория изпаднаха всички. И ученици, и футболисти, и учители.

 

Десподов бе приятно изненадан от изготвения от децата в симитлийското училище документален филм за него, който му представиха премиерно в салона на училището, където бе и срещата им.

 

Звездата на италиянския Каляри, роденият в Кресна Кирил Десподов е възпитаник на гимназията в Симитли. Гимназията, която е с традиции в спорта в училище. Училището, което е дало много имена на българския и световния спорт.

 

Гимназията в Симитли е вписало в книгата си със славни спортни имена много. Сред тях са Свободко Трендафилов и Милица Петрова в плуването, Цветана Ралинска – медалистка по хвърляне на копие, Гергана Кирилова със 157 медала от европейски и световни първенства по вдигане на тежести, фуболистът Радослав Кирилов, в списъка са и кметът Апостол Апостолов и синът му Стефан Апостолов и още много други имена.

 

Спортна гордост на гимназията в Симитли са и активните спортисти Михаела Иванова – лека атлетика, Цветелина Стоилкова – плуване, Елизабет Иванова – художествена гимнастика. Футболистите от „Септември“ – Симитли в различните възрастови групи: Кирил Каменов, Йордан Пелтешки, Симеон Малиновски, Костадин Цеков, Стефан Михайлов, Габриел Цветанов, Кристиян Станоев, Денислав Ташев, Даниел Борисов и всички, които се занимават със спорт.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 21.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.63 BGN