.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.06.2019 12:58

Коментари 0 / Видяна 235

България е кандидат за домакин на новата структура на ЕС

 

Правителството одобри позицията на България за заседанието на Съвета на ЕС по заетост и социална политика, което ще се състои на 13 юни в Люксембург. Очаква се да бъде проведено гласуване за избор на страна, в която да бъде разположен Европейският орган по труда. Държавите, които представиха предложения за домакинство на новата структура, са България, Словакия, Латвия и Кипър.

 

Предвидено е и приемането на Директивата за прозрачни и предвидими условия на труд, Директивата за равновесието между професионалния и личния живот и Регламента за създаване на Европейски орган по труда.

Съветът на ЕС по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси ще заседава в част „Здравеопазване“ на 14 юни в Люксембург. Предвиден обмен на мнения между държавите-членки по Проекта за заключения на Съвета относно стъпки за превръщане на ЕС в регион с най-добри практики в борбата срещу антимикробната резистентност.

 

Ще се дискутира също темата за Улесняване на инвестициите за трансформиране и подобряване на здравните системи. В точка „Разни“ са включени както текущото законодателно предложение за Регламент относно оценката на здравните технологии и за изменение на Директива 2011/24/ЕС, така и темата за медицинските изделия (Регламент (ЕС) 2017/745) - информации от делегациите на Ирландия и Германия.

 

 

Коментари: