21 Август 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7472 BGN 1 GBP = 2.1118 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.06.2019 10:00

Коментари 0 / Видяна 230

Последна информация за състоянието на 14-те натровени годежари в Склаве

Състоянието на 14-те натровени след консумация на кюфтета и кебапчета годежари от санданското село Склаве, които в понеделник потърсиха лекарска помощ, е добро. Това съобщи Методи Асенов, роднина на пострадалите.

 

„Всички ядохме от кебапчетата и кюфтетата. Не знам защо на нас ни няма нищо, а на братовчедите се случи тази беля. Разбрах, че се извършва проверка от инспектори на РЗИ и до петък ще получим информация дали причината е в кебапчетата и кюфтетата, или е друга.

 

Само за няколко часа в понеделник един по един започнаха да повръщат и да вдигат температура. Състоянието на племенницата Анка, която е бременна, е стабилизирано, както и на сина й Исус. И останалите 12 племенници и братовчеди с проблеми са настанени в болниците в Благоевград и Петрич, като тяхното състояние е добро”, увери братовчедката Нурка.

 

„В рамките на два-три дни ще ги изпишат – каза Методи. – Вчера в Склаве отново имаше годеж, на който също се консумираха кюфтета и кебапчета, купени от същия магазин в Сандански. Сега ще разберем дали каймата е била заразена, или причината е в неправилно съхранение на кюфтетата и кебапчетата“, заключи Методи.

 

Магазинът, от който са купени, е един от най-посещаваните търговски обекти в Сандански в кв. „Смилово”. Вчера собственикът на магазина не бе открит за коментар, а работещите там продавач-консултанти отказаха да говорят.

 

Вчера на витрината отново се продаваха готово изпечени кюфтета и кебапчета. Кметът на Склаве, Павел Пъхнев съобщи, че е в постоянна връзка с пострадалите. „Това е една голяма фамилия в селото, които се уважават и ценят помежду си“, каза той. \Struma.bg\

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 13.08.2019

1 USD =1.75 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.11 BGN

10 CNY =2.48 BGN

1 CHF =1.80 BGN

100 JPY =1.66 BGN