.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.06.2019 16:39

Коментари 0 / Видяна 709

Започва изпълнението на мащабен трансграничен проект за защита при бедствия

„Интегрирани действия за съвместна координация и реагиране на рисковете от наводнения в трансграничния регион“ обхваща международните речни басейни на трансграничните реки - Стримон-Струма, Нестос-Места, Ардас-Арда и Еврос-Марица.

 

В региона е предвидено изграждането на тренировъчни бази и координационен център

 

Проектът се изпълнява от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в партньорство с Областна администрация Благоевград, Басейнова дирекция Западнобеломорски район, Национален институт по метеорология и хидрология и Басейнова дирекция „Източнобеломорски район” от българска страна и Специален секретариат за вода, Министерство на околната среда и енергетиката на Гърция и Децентрализирана администрация на Македония-Тракия от Гръцка страна.

 

Териториите, обхванати от проекта, трябва значително да увеличат адаптивния си капацитет към изменението на климата. Ефективното управление на риска от наводнения е от голямо значение и засяга голям брой население и площ.

 

Проектът се фокусира върху предизвикателствата на управлението на риска от наводнения чрез интегрирани действия за съвместна координация и реагиране на рисковете от наводнения в трансграничния район.

 

Тази област е уязвима от изменението на климата и неговите отрицателни въздействия, което се нуждае от адекватно и координирано трансгранично управление.

E79 News
Тагове:

Коментари: