.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.06.2019 14:42

Коментари 0 / Видяна 663

14 души се натровиха с кюфтета по време на годеж в санданско

14 души са с хранително натравяне след консумация на кюфтета в село Склаве, община Сандански, 11 от тях са деца, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

 

Случаят е от вчера, след подаване на сигнали на тел. 112 за оплаквания на жители на селото от ромски произход, всички със симптоми на хранително натравяне. Всички са консумирали кюфтета на годеж в селото в неделя.

 

Някои от тях са яли от кюфтетата и в понеделник сутрин.

 

11 са деца и са настанени във филиала на МБАЛ „Югозападна“ в Петрич, а възрастните в инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград. Сред натровените има и бременна жена.

 

Всички хоспитализирани са с повръщане и стомашно неразположение, след като храната е съхранявана неправилно предвид топлото време.

 

Вчера служители на РЗИ – Благоевград, бяха изпратени по спешност да проверят дома, в който е организиран годежът, на който са присъствали 50-на гости, за които са приготвени 600 кюфтета, закупени от Сандански.

 

Взети са секрети от натровените, както и проби от храната, която са консумирали. Резултатите ще станат ясни след няколко дни.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: