.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.06.2019 14:40

Коментари 0 / Видяна 383

Улици в Разлог придобиват нов облик

В проекта са предвидени реконструкция и рехабилитация на над 2 км. улици и прилежащите им тротоари на най-натоварените и конфликтни пътни артерии в град Разлог – ул. „Христо Ботев“, ул. „Опълченска“, ул. „Стара планина“, ул. „Черна река“ и ул. „Стара планина“ до отклонението на пътя за село Годлево.

 

Характерът на инвестициите, тяхното разположение и комбиниране ще доведе до значително подобрение на условията за обитаване и придвижване на местното население.

 

С осъществяването на проекта ще бъде решен проблемът с едно от най-натоварените кръстовища в града, където са констатирани множество пътно транспортни проишествия, а именно кръстовището на улиците „Христо Ботев“ и „Александър Стамболийски“, по-известно като „Кестена“.

 

Там ще бъде направена цялостна реконструкция на пътното платно и тротоарите, ще има разширение на моста и укрепване на реката с частична подпорна стена.

 

Изграждането на кръгово движение при улиците „Опълченска“ и „Черна река“ ще подобри организацията на движението и ще улесни достъпа до многопрофилната болница в град Разлог.

 

Изцяло реконстуирано ще бъде и кръстовището при улиците „Черна река“ и „Стара планина“. На всички новоизградени кръстовища ще бъде поставено енергоспестяващо улично осветление.

 

Стойността на проекта възлиза на 1 785 406 лева. Инж. Красимир Герчев е създал необходимата организация за стартиране и изпълнение на дейностите по договора.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN