.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.05.2019 15:38

Коментари 0 / Видяна 1736

Данъчните в акция! НАП запечата 15 обекта в Благоевград за неиздаване на касови бележки и още....

Бензиностанция на Е 79, заведение в парк "Бачиново", снекбар и още.., спипани от проверяващите

 

След извършени проверки от Национална агенция по приходите, 6 магазина за плодове и зеленчуци в Благоевград бяха запечатани. Освен тях, под ударите на закона попаднаха и 3 фризьорски салона, барове, ресторанти, оптика, както и популярен магазин за промишлени стоки от типа "Всичко за 1лв". Сред запечатаните обекти са известен снек бар в кв. Еленово, както и заведение в парк Бачиново. Бензиностанция на главен път Е-79 също бе запечатана, след установено нарушение.

 

Данъчните инспектори от отдел "Фискален контрол"открили нарушения в търговските обекти, свързани с неиздаване на касови бележки и касови апарати, които не отговарят на изискванията за експлоатация, разписани в закона.

 

Принудителната мярка "Запечатване на обект" се прилага за срок от 30 дни, независимо от глобите, които предстои да бъдат наложени. А законът предвижда глоби в размер до 2000лв. за всяко подобно нарушение. През това време на собствениците им е забранен достъп до тях.

 

Фискалните агенти разполагат със специален софтуер, чрез който могат да наблюдават от разстояние оборотите на определени рискови търговци, чиито приходи значително се различават от обичайните за съответния бранш. Жертва на крайната мярка може да стане всеки обект дори за един неиздаден фискален бон. Неиздаването на касови бележки се счита за опит за укриване на доходи.

 

Все повече собственици, усетили заплахата, започнаха да хитреят и да продават формално бизнеса си на други юридически лица, включително с преназначаване на персонала, прехвърляне на касовите апарати, преподписване на договори с доставчици.

 

Поради това, според Закона за ДДС, ако обектът е нарочен за запечатване, мярката ще бъде приложена, независимо от това дали има нов стопанин. \Struma.com\

E79 News
Тагове:

Коментари: