.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.05.2019 15:48

Коментари 0 / Видяна 1154

Касиерката на КАТ – Благоевград се изправи пред съда, прибирала пари на ръка, за избрани номера

 Съдът изслуша свидетели, разпитан бе временният шеф на КАТ- гл. комисар Петър Овнарски, заел мястото на Д. Стоицов отстранен заради разследване по схемата "Бързи номера"...

 

Касиерка на КАТ Благоевград застана днес пред Окръжен съд - Благоевград за престъпление по служба. Обвиняема по делото за длъжностно престъпление е касиер- домакинът Иванка С., която е нарушила служебните си задължения- общо 39 пъти. Днес пред съдия Атанас Маскръчки застанаха обвиняемата, която е взимала пари на ръка от граждани, за да издава избрани номера на автомобили, както и петима свидетели по делото.

 

Първи бе призован на разпит временно изпълняващият длъжността началник на КАТ-Благоевград, главен комисар Петър Овнарски. Той обясни пред съда, че обвиняемата Иванка С., след установяване на нередности по документите за издаване на регистрационни номера, е дошла сама при него със самопризнания, че е взимала пари на ръка от гражданите.

 

„Иванка С. дойде при мен, разплакана, каза, че е взимала пари от граждани за предоставяне на номера по избор, и че ще поправи грешката си, като върне всички пари“, каза в част от показанията си гл. инспектор Овнарски. Той си спомни, че забелязал несъответствия в пакета документи, които придружават издаването на номера, допуснати били и грешки при платежните нареждания, които не съответствали на заявленията. По времето, когато случаят е разкрит гл. инспектор Овнарски замествал Димо Чобанов, който оглавяваше КАТ Пътна полиция Благоевград.

 

Направена е проверка на документацията за около половин година назад и са открити заявления с пропуски и грешки. Той уточни в показанията си, че МОЛ при издаването на номера е подсъдимата Иванка С. Гл. инсп.

 

Овнарски даде и подробни разяснения как протича самата регистрация на автомобил и как се стига до момента на избор на номера за него. Пред съда показания дадоха и управителят на транспортна фирма Николай И., който сподели, че не помни подробности, но регистрира редовно в КАТ поради естеството на работата му, като обясни, че не познава подсъдимата и никога не са му искани пари на ръка. Баща и син Костадин Д. и Владислав Д. също обясниха начина, по който са регистрирали автомобила си, но не си спомнят служителката. Подобна бе ситуацията и с другата свидетелка Севдалина Н.

 

Случаят остава отворен, тъй като следва съдът да разпита още свидетели по делото, които днес не успяха да се явят.

 

Припомняме, че именно схема „бързи номера“ взе шефския пост на Данаил Стоицов. При специализирана акция на „Вътрешна сигурност“ и Специализираната прокуратура в „Пътна полиция“- Благоевград през май миналата година, той бе задържан. Заедно с него привлечен като обвиняем бе и собственикът на пункт за регистрации Бойко Шарков, обвинен в помагачество при искането и получаването на подкуп при регистрация на коли. Обвиняем бе и Никола Доганджийски, който създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства, както в Благоевград, така и в пунктовете за регистрация на ППВ в РУ- Петрич и РУ- Гоце Делчев.

 

През юли 2018г. бившият шеф на КАТ Данаил Стоицов излезе на свобода. Тогава магистратите от Софийския апелативен съд потвърдиха паричната му гаранция, постановена му от Окръжен съд- Благоевград в размер на 10 хиляди лв. \Struma.com\

E79 News
Тагове:

Коментари: