.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.05.2019 16:20

Коментари 0 / Видяна 383

Сделката за Брекзит - четвърти път в парламента

Източници от британското правителство казаха, че ако сделката за Брекзит на министър-председателката Тереза Мей бъде отхвърлена за четвърти път в парламента, няма да има пети опит, предаде Ройтерс, като се позова на Би Би Си.

 

В началото на другия месец Мей ще даде нова възможност на депутатите да гласуват по нейното споразумение за излизане на Великобритания от Европейския съюз, независимо дали консервативното правителство и опозиционните лейбъристи постигнат договореност дотогава.

 

Според правителството е "наложително" да има гласуване по законопроекта, който да подготви почвата за Брекзит, ако Великобритания иска да напусне ЕС преди лятната ваканция на депутатите.

 

Източници от Лейбъристката партия казват, че тя няма да подкрепи законопроекта, ако няма междупартийно споразумение.

 

Опитите за намиране на междупартиен компромис започнаха, след като сделката на Мей за Брекзит беше отхвърлена три пъти от депутатите.

Министърът на международната търговия Лиъм Фокс заяви, че депутатите ще трябва да решат следващия месец дали да гласуват, за да осигурят излизане на

Великобритания от ЕС със сделка, или да създадат опасност от напускане без споразумение или въобще да няма Брекзит.

 

Той изрази надежда, че депутатите ще последват това, което според него "не е било съвет, а инструкция от избирателите, и ще трябва да помислят какви могат да бъдат политическите последици, ако не изпълнят своята част от сделката".

 

E79 News
Тагове:

Коментари: