19 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.05.2019 10:14

Коментари 0 / Видяна 187

Тръмп ще наложи нови мита върху китайския внос в САЩ

Само ден след драстичното повишение на ставките върху внос за 200 милиарда долара, американския президент обяви, че се подготвя още една такава стъпка. Тръмп заповяда на администрацията си да започне процеса по налагането на мита от 25 процента върху целия останал внос от Китай, съобщи NOVA.

 

Досега той оставаше незасегнат от търговската война между Вашингтон и Пекин. Това са стоки за около 325 милиарда долара. Въпреки заплахата, Тръмп обяви, че преговорите с Китай продължават.

 

Освен това, президентът на САЩ призова американските компании да произвеждат в страната, а не да внасят от Китай, за да не пострадат от повишаването на митата за китайски стоки, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

 

"Какъв е най-простият начин да бъдат избегнати митата? Като произвеждаме нашите стоки в добрата стара Америка. Толкова е лесно!", написа в Туитър Тръмп. Вчера по нареждане на президента американските власти повишиха митата върху китайски внос за 200 милиарда долара от 10 на 25 процента.

 

Възможно е обаче мярката да засегне американските компании и потребители повече отколкото китайските производители, отбелязва Франс прес. Неправителствена организация изчисли, че вчерашното повишаване на мита ще увеличи годишните разходи на едно четиричленно американско семейство със 767 долара.

 

 

Преди да отпътува за своя голф клуб в щата Вирджиния, Тръмп препостна днес в Туитър общо 60 коментара, които подкрепят неговите позиции по редица въпроси, предаде Асошиейтед прес. "Канонадата" продължи 46 минути.

 

 

Президентът на САЩ поразмишлява над трудните търговски преговори с Китай и се заяде с демократите заради разследването за руска намеса в изборите през 2016 г. в негова полза. Тръмп взе на мушка Джо Байдън, който е смятан за водещия претендент за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в Съединените щати през 2020 г.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 18.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.63 BGN