25 Май 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7507 BGN 1 GBP = 2.2328 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.04.2019 10:12

Коментари 0 / Видяна 573

Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград: Като физическо лице неколкократно съм проверяван от НАП, няма констатирани нередности

Още по темата: Председателят на ОБС - Благоевград Радослав Тасков сведе глава пред паметника на Гоце Делчев в Благоевград Безпочвени обвинения срещу кмета Камбитов оглавиха днешното заседание на ОбС Благоевград (Обзор) Безпочвени обвинения срещу кмета Камбитов оглавиха днешното заседание на ОбС Благоевград (Обзор) Съветниците отхвърлиха предложенията Гълъб Георгиев и Ал. Миразчийски да станат почетни граждани на Благоевград Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград: Като физическо лице неколкократно съм проверяван от НАП, няма констатирани нередности 39 точки разглеждат по време на редовното заседание на Общински съвет-Благоевград Избор на почетни граждани и отчет на общинските дружества на предстоящата сесия на Общински съвет-Благоевград

Проверен съм от НАП като физическо лице, благодарение на различни доноси, в следствие на което не са установени никакви нередности и никакви несъответствия.

 

Това каза по време на редовна сесия на Общински съвет-Благоевград кметът на Общината д-р Атанас Камбитов.

 

Изказването му бе провокирано от различни публикации в медиите през изминалата седмица за това, че след като е станал кмет на Общината за кратък период от време е бил управител на фирма, а по Закона за местното самоуправление кметовете на общини нямат право на това.

 

Кметът Камбитов отбеляза, че когато е влязъл в политиката през 2009 година, е излязъл от всички управителни органи на фирмите. По думите му има сигнал до ОИК, след което най-вероятно ще има дело, а в момента тече дело за заличаване от Търговския регистър.

 

С 31 гласа „за“ беше приет дневния ред на Общинския съвет, без добавяне на допълнителни точки. В началото на сесията председателят на местния парламент Радослав Тасков посочи, че двама общински съветници от „Зелена Партия“ се отказват от длъжността си в местния парламент.

 

Преди гласуването по точките съветникът Кирил Ваклинов постави на дневен ред проблемът за силата на звука на светофара на улица „Славянска“, тъй като според сигнали на живущи в района силата на звука е голяма и непоносима.

 

По казуса кметът д-р Атанас Камбитов заяви, че светофарната уредба на улица „Славянска“ отговаря на всички стандарти и светофарът няма как да се изключи. По думите му в момента се препрограмира софтуерът, така че през нощта да работи само с жълт сигнал и по този начин няма да има звукова сигнализация. По думите му проблемът се получава тъй като сградите са много близки, има денивелация и сигналът се чува по-силно.

 

E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.05.2019

1 USD =1.75 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.23 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.73 BGN

100 JPY =1.60 BGN