21 Август 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7472 BGN 1 GBP = 2.1118 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.04.2019 10:12

Коментари 0 / Видяна 708

Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград: Като физическо лице неколкократно съм проверяван от НАП, няма констатирани нередности

Още по темата: Редовна сесия на ОбС Благоевград (ОБЗОР) Светло бъдеще се очертава пред ОФК „Пирин” С 31 гласа "ЗА" общинските съветници в Благоевград приеха плана за разширяване на сътрудничеството за развитие на ОФК "Пирин" ЕООД 8 заседания, от които 2 извънредни е провел Общински съвет – Благоевград за първото шестмесечие на 2019 г Гледайте на живо сесията на ОбС-Благоевград Съдбата на ОФК „Пирин” се решава на утрешната сесия на ОбС Благоевград Редица общественозначими въпроси бяха разгледани на днешната сесия на ОбС Благоевград (ОБЗОР) Разкриват нови паралелки за прием на ученици в първи клас в 8 СУ „Арсени Костенцев“ и в 11 ОУ „Христо Ботев“ в Благоевград До два месеца ще бъдат покрити всички задължения на ОФК “Пирин” Отчетът за изпълнението на бюджета на Община Благоевград ще бъде подложен на гласуване на утрешната сесия на ОбС Благоевград

Проверен съм от НАП като физическо лице, благодарение на различни доноси, в следствие на което не са установени никакви нередности и никакви несъответствия.

 

Това каза по време на редовна сесия на Общински съвет-Благоевград кметът на Общината д-р Атанас Камбитов.

 

Изказването му бе провокирано от различни публикации в медиите през изминалата седмица за това, че след като е станал кмет на Общината за кратък период от време е бил управител на фирма, а по Закона за местното самоуправление кметовете на общини нямат право на това.

 

Кметът Камбитов отбеляза, че когато е влязъл в политиката през 2009 година, е излязъл от всички управителни органи на фирмите. По думите му има сигнал до ОИК, след което най-вероятно ще има дело, а в момента тече дело за заличаване от Търговския регистър.

 

С 31 гласа „за“ беше приет дневния ред на Общинския съвет, без добавяне на допълнителни точки. В началото на сесията председателят на местния парламент Радослав Тасков посочи, че двама общински съветници от „Зелена Партия“ се отказват от длъжността си в местния парламент.

 

Преди гласуването по точките съветникът Кирил Ваклинов постави на дневен ред проблемът за силата на звука на светофара на улица „Славянска“, тъй като според сигнали на живущи в района силата на звука е голяма и непоносима.

 

По казуса кметът д-р Атанас Камбитов заяви, че светофарната уредба на улица „Славянска“ отговаря на всички стандарти и светофарът няма как да се изключи. По думите му в момента се препрограмира софтуерът, така че през нощта да работи само с жълт сигнал и по този начин няма да има звукова сигнализация. По думите му проблемът се получава тъй като сградите са много близки, има денивелация и сигналът се чува по-силно.

 

E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 13.08.2019

1 USD =1.75 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.11 BGN

10 CNY =2.48 BGN

1 CHF =1.80 BGN

100 JPY =1.66 BGN