21 Август 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7472 BGN 1 GBP = 2.1118 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.04.2019 12:20

Коментари 1 / Видяна 1119

КОЙ ИСКА ХАОС И БЕЗВЛАСТИЕ В БЛАГОЕВГРАД? Опозицията всячески търси служебна победа на изборите, защото за реална такава няма сили

Започна ли предизборната кампания за местните избори през ноември? Този въпрос си задаваме от няколко месеца, следейки случващото се в града и неистовото желание на знайни и незнайни опозиционери да се доберат до властта. 

 

През ден ставаме свидетели на атаки към кметската власт в града по всевъзможни теми – от съмнения в законовото разходване на средства по европейски проекти и недоволство от мерките за благоустрояване, които се предприемат постоянно, до подмятания, касаещи личния живот на управляващите.

 

Атаки, които често търсят под вола теле. Желанието на опозицията да омаловажи постигнатото от кметския екип в различни сфери е толкова силно, че на моменти си задаваме въпроса „Тези хора в кой Благоевград живеят?“.

 

Кой обаче стои зад тази така наречена „опозиция“? Видимото лице на опонентите на настоящото кметско ръководство е общинският съветник Злата Ризова.

 

Разчитайки на атрактивната си външност и провокативни снимки и постове в социалните мрежи, Ризова добре осъзнава въздействието си върху мъжката част от аудиторията и ползва външността си, за да прокарва своите политики и намерения. Дали обаче самата тя осъзнава, че е една удобна маша в ръцете на иначе малко плашливи нейни колеги в Общински съвет?

 

Дали даже тези нейни колеги от ДСБ и различни нюанси на зеленото умело не драсват клечката и дават старт на лесно запалимата Ризова и след това доволно потриват ръце и чакат да оберат политическите дивиденти от нейните действия?

Доволно ръце потриват и социалистите. Традиционно за тях, след месеци на привиден дълбок сън, погъделичкани от опозиционерския вятър, вчера те излязоха с Декларация относно бъдещето на Благоевград.

 

В документа общинското ръководство на БСП – Благоевград настоява за отстраняване на кмета Атанас Камбитов от поста, който заема, заради негово неколкодневно участие в търговско дружество през есента на 2017 г. И те, както част от колегите им от ОбС, вече виждат Благоевград с временен кмет до изборите.

 

Лошо няма. В крайна сметка за това е истинската опозиция – да бъде коректив на властта, да вкарва управляващите в правия път, когато те, волно или неволно, кривнат от него. Но истинска ли е благоевградската опозиция? Какво направиха за изминалите четири години и БСП, и зелените, и ДСБ, и „земеделката“ Ризова? Нищо.

 

Само политически нападки и пренебрегване на постигнатото. Гласуване „против“ и „въздържал се“ по решения, от които зависи развитието на града. Но имат ли самите те визия как да управляват? Колко конструктивни предложения са направили?

Факт е, че икономическата обстановка в Благоевград в момента не е цветуща. В рамките на половин година бяха затворени предприятия, в които работеха стотици благоевградчани.

 

И по тази тема опозицията яха вълната на недоволството. Макар същата тази опозиция да е пределно наясно, че това е извън компетенциите на общинска администрация. Това са частни дружества, които в условията на пазарна икономика сами преценяват дали производството им е рентабилно и дали трябва да продължи да работи.

 

Друг е въпросът, че вече затворената цигарена фабрика в Благоевград беше приватизирана именно по време на управлението на БСП. И не само тя. Приватизирани по време на управлението на социалистите и също неработещи предприятия са още ЗИИУ, ЗМК, „Печатни платки“... И по интересното е, че приватизаторите им са също хора, близки до БСП.Но това удобно се забравя.

 

 БСП си позволи да разиграе няколко сценария, като по този начин се стреми да окаже натиск върху ОИК да постанови „правилното“ решение. Големият въпрос, който си задаваме, е дали ОИК ще се поддаде на този натиск и ще стане главно действащо лице, обезглавявайки управата в Благоевград и довеждайки до хаос в управлението. Видното е едно БСП не знае как ще управлява Благоевград, както и техните „остриета“.

 

Остава надеждата, че здравият разум ще надделее, а кой ще управлява Благоевград ще се реши наесен след вота на благоевградчани и без задкулисни игри и служебни победи.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Тони, 21.04.2019 12:30

Докато тези са опозиция Камбитов е обречен да управлява. Да си върши работата и да не го е грижа за мераците на лузърите.Хората които го подкрепят са повече и по качествените

1
 

Валутни курсове на БНБ за 13.08.2019

1 USD =1.75 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.11 BGN

10 CNY =2.48 BGN

1 CHF =1.80 BGN

100 JPY =1.66 BGN